Piramit Haber

İngiltere Başbakan Yardımcısı Clegg: Ticaret hacmimiz artmaya devam edecek

Ekonomi

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Türkiye’ye çok önem verdiklerini, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmaya devam edeceklerini söyledi.         Nick Clegg, Boğaziçi Üniversitesi’nde...

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Türkiye’ye çok önem verdiklerini, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Nick Clegg, Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘British Council’ tarafından organize edilen panele katıldı. Panelde konuşan Clegg, Türkiye ve İngiltere ilişkilerinin giderek arttığını ve geliştiğini ifade etti. Türkiye’nin son dönemlerde kendini dış dünyaya daha çok açtığını ve ticari siyasi ve stratejik olarak öne çıktığını belirten Clegg, İngiltere’de kendini modern dünyaya açan bir politikayı Kalebet benimsediğini söyledi.

Türkiye’yi çok önemsediklerini ve ticaret hacminin artmaya devam edeceklerini belirten Clegg, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüşme fırsatı bulduğunu belirtti. Clegg, iki ülkenin ideolojik ve felsefi olarak yakın ilişkisi olduğunu, İngiltere hükümeti ve tüm siyasi partilerin Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine destek verdiğini sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.