Piramit Haber

İkinci el otomobilde yeni dolandırıcılık!

Ekonomi

Arabanın kilometresiyle oynama, hasar bölgeleri belirtmeyip,boya ile kapatma gibi durumlarla gerçekleştirilen ikinci el oto dolandırıcılığında yeni yöntem, sahte ilan vererek kapora almak.

 TÜSODER Genel Başkanı Rıdvan Yıldız’ın yaptığı açıklamaya göre, mağdur olan vatandaşlar, karşılarında dolandırıcılık yapan bir şebeke olduğu için bu kişilere ulaşamıyor ve paralarını geri alamıyorlar. 

Dolandırıcılar, kendilerine ait olmayan ikinci el araçları ilan vererek satışa çıkarıyor ve para topluyorlar. Bu, gerçek araç sahipleri için de tehlikeli bir durum. Çünkü bu durumdan haberdar olmayan araç sahipleri dolandırıcılıkla suçlanarak şüpheli oluyorlar. Böyle bir durumda yapılması gereken ise vakit geçirmeden savcılığa başvurmak. 

İkinci el araç ilanlarının güvenilir olup olmadığı soruları ile birlikte, 2. el araç ticaretiyle uğraşmayan kişilerin 1 yılda 3’ten fazla ikinci el araç satışı yapamayacaklarına dair yasa tasarısı da geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. 

Güvenli 2. El Oto Almak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

İkinci el araç satın alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında, aracın satın alınacağı platformun güvenilir olması gelir. Bu güven de platformun nasıl bir şirket tarafından kurulduğundan ikinci el arabalarda ekspertiz raporunun olup olmamasına dek birçok etkenin yerine getirilmesiyle sağlanabilir.

Bir Anadolu Grubu şirketi olan Çelik Motor’un güvencesiyle kurulan ikinciyeni.com olarak biz, ikinci elde güven kadar müşterilerimize adil fiyatlandırma ile uygun fiyatlı ikinci el otomobil alma imkânı sunuyoruz. 

ikinciyeni.com neden diğer platformlardan farklıdır? ikinciyeni.com’dan ikinci el otomobil almanın size sağlayacağı avantajlar nelerdir? Bu soruların cevabı için sizi farkımızı anlattığımız yazımıza davet ediyoruz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.