Piramit Haber

İki bin liraya gelen yanık elbisesini üçte bir fiyata üretti

Ekonomi

Adanalı bir müteşebbis yanık ve ödemli hastalar için yurtdışından getirilen özel elbiseyi üretmeyi başardı.

Adanalı bir müteşebbis yanık ve ödemli hastalar için yurtdışından getirilen özel elbiseyi üretmeyi başardı. Özel iplik ve teknik bilgi gerektiren elbise için 3 yıl araştırma yapan medikal firması sahibi Mustafa Yakar, yurtdışından 2 bin liraya bir ayda getirilen yanık elbisesini yerli malzeme kullanarak 600 liraya üretti.

Yakar, Türk hastaların tedavi süresini kısaltacak olan özel elbise sayesin de Ortadoğu ve Afrika pazarına da açılmayı hedefliyor.

Medikal firması sahibi Mustafa Yakar, yıllarca yanık ve ödemli hastalar için yurtdışından beden ölçülerine göre getirilen özel elbiseleri sattı. Hem elbisenin fiyatının pahalı olması hem de Türkiye‘ye gelme süresinin uzunluğu nedeniyle hastaların tedavisinin gecikmesini dikkate alan Yakar, aynı elbiseyi yerli malzeme kullanarak 3‘te bir fiyatına üretmeyi başardı. Yakar, "Bu elbise daha çok Almanya, ABD, İspanya, Fransa ve Avusturya menşeli firmalar tarafından üretiliyor. Ülkemizde bu ülkelere göre daha fazla yanık vakıalarının gerçekleştiğini öğrendim. Ayrıca, son dönemde Ortadoğu‘da devam eden Baymavi şiddet olayları nedeniyle, bu ülkelerdeki yanık vakıalarının tedavi için ülkemizi tercih ediyor. 3 yıl üzerinde çalıştıktan ve tetkik ettikten sonra da bu ürünü üretmeye karar verdim." diye konuştu.

Mustafa Yakar, yanık elbiselerinde özel ve likralı ipler kullanıldığını hatırlatarak, Türkiye‘deki tekstil fabrikalarının çoğunun terletmeyen, antibakteriyel ve konforlu iplikler ürettiğinin bilindiğini vurgulayarak, "Yanık elbisesi üretimine başlamamda bu faktörün tetikleyici etkisi oldu. Yanık ve ödem elbiseleri sipariş üzerine yapılıyor. İthal olduğu için bu giysiler 1 aydan önce gelmiyor. Bu süre zarfında yanık vakıalarının ciltleri bozuluyor, ödemli hastaların masajla indirilmiş ödemleri yeniden oluşuyor. Elbiseleri, üniversitelerin tekstil ve tıp bölümlerinin de görüşlerini alarak geliştirdik. Ürünümüze ithal mallardan daha yeni deneme bonusu veren siteler özellikler eklemeyi de düşünüyoruz."

Yakar şunları kaydetti: "Sipariş edilen ürünü bir haftada teslim ediyoruz. 2 bin lira olan ithal yanık elbisesinin fiyatını 600 liraya düşürdük."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.