Piramit Haber

İİT ülkelerine ihracat artıyor

Ekonomi

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelereihracatı, bu yılın Eylül ayında, 2010'un aynı ayına göre 100'ün üzerinde arttı

ANKARA - Hüseyin Karatepe / Erkan Avcı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Dış Ticaret İstatistikleri'ne göre, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelerine ihracatı 2010 yılı Eylül ayında 2 milyar 377 milyon 288 bin dolar seviyesindeydi. Bu yılın Eylül ayında ise İİT ülkelerine ihracat, 4 milyar 842 bin 768 dolara yükseldi.

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, birliğin üyeleri arasındaki ticaretin büyük öneme sahip olduğuna işaret ederek, 10 yıllık Hareket Planı'nın kabul edildiğinden bu yana, teşkilat içinde ticaretin artırılması için çaba sarfettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin İİT'nin aktif bir üyesi olduğunu ve üye ülkeler arasında ticaret hacminin arttırılması noktasında önemli bir rolü olduğunu belirten İhsanoğlu, Türkiye ile İİT üyesi ülkeler arasındaki ticaretin Türkiye'nin 2002'den bu yana uyguladığı programlarla birlikte gelişme gösterdiğini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.