Piramit Haber

Hizmet gelirleri personel giderlerini karşıladı

Ekonomi

Türk bankacılık sektörü, 2012 yılını 23,6 milyar lira net karla tamamlarken, çeşitli isimler altında vatandaştan alınan hizmet gelirleri 14,8 milyar liraya ulaştı..



ANKARA - Recep Demir

AA muhabirinin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre bankacılık sektörü, 2012 yılında, bir önceki yıla göre karını yüzde 19,2 oranında artırarak 23,6 milyar lira net kar elde etti. 

Söz konusu kara, bankaların ana gelir kalemi olan faiz gelirleri 109,9 milyar lira, faiz dışı gelirler ise yaklaşık 27 milyar lira katkı yaptı. Bu tabloya göre bankalar, faiz gelirlerinin dörtte biri kadar faiz dışı gelir elde etti. 

Faiz dışı gelirlerin içinde de en önemli kalem, bankacılık hizmet gelirleri ve komisyonlar oldu. 2011 yılında bu kalemden toplam 17,1 milyar lirayı kasasına koyan bankalar, 2012 yılında aynı kalemden toplam 19,2 milyar lira gelir elde etti. Bu rakamın 14,8 milyar lirası vatandaşlardan çeşitli isimler altında alınan bankacılık hizmet gelirlerinden, 4,4 milyar lirası ise kredilerden alınan ücret ve komisyonlarından oluştu. 

Geçen yıl, bankaların personel giderlerinin 14,2 milyar lira olduğu göz önüne alındığında, bankacılık hizmet gelirleri, tek başına bu gideri karşılamış oldu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.