Piramit Haber

Hedef çalışma alanlarında sıfır risk esaslı ortam

Ekonomi

Bakan Çelik, ''Türkiye tarımda, hayvancılıkta da büyüyor, gelişiyor. Ama bu büyümenin bedeli insan sağlığı veya hayatı olmamalı'' dedi.

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bakanlıkları ile Harran, Çukurova ve Ankara üniversitelerinin işbirliğiyle hazırlanan ''Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Protokolü''nü imzaladı.

Çelik, törende, tarımdaki iş kazaları ve meslek hastalıklarından ölüm oranının 1,6 düzeyinde olduğunu ifade ederek, tarım sektöründe de hiç kayıp yaşanmaması hedefine dönük çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Tarım sektöründe ayrıca deri, solunum, kas ve iskelet rahatsızlıklarının yoğun şekilde görüldüğünü anlatan Çelik, tüm çalışma alanlarında sıfır risk esaslı ortamı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye'nin büyüdüğünü, geliştiğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
''Türkiye büyüyecek, gelişecek. Türkiye tarımda, hayvancılıkta da büyüyor, gelişiyor. Ama bu büyümenin bedeli insan sağlığı veya insan hayatı olmamalı. Büyüyeceğiz ama insanın sağlıklı ortamda çalışarak büyümesini sağlayacağız. Ülkenin gelişmesini sağlayacağız ama insan hayatıyla bu bedeller ödenmeden büyümeyi gerçekleştireceğiz.''

Taşeron işçilerin durumu

Çelik, bir gazetecinin ''taşeron işçilerle ilgili süreci'' sorması üzerine, ''Zor süreç, tarafları olduğu için zor süreç'' diye konuştu.
Konuyu bir noktaya getirip çözüme kavuşturma mücadelesi verdiklerini belirten Çelik, ''Mesafe almadık mı? Aldık. Bu dönem içinde çözülmesi gereken bir konu olduğunu da söyledik. Yani bir taraf diyor ki 'Çözün gitsin.' Bizde de o irade var ama geniş bir mutabakatı sağlayarak çözmek, işin doğrusu, yeni yeni çözüm önerileri tartışmamak, yeni yeni çözüm paketleri üzerinde çalışmamak için büyük ölçüde mutabakat sağlamak gerekiyor. İşin zorluğu burada. Ama inanıyorum ki sona gelmiş bulunuyoruz, bu meseleyi çözeceğiz'' ifadesini kullandı.

Memur-Sen'in eylemi

''Memur Sen'in serbest kıyafet eylemi'' ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Çelik, Memur-Sen'in geçen hafta, kamuda çalışanların kılık kıyafetleriyle ilgili serbesti sağlanması konusunda düzenlediği kampanyanın sonucunda topladığı 12 milyon 300 bin civarında imzayı kendilerine takdim ettiğini söyledi.
Demokratik tepkilerin mevzuat çerçevesinde olması gerektiğini dile getiren Çelik, ''Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinde kurallar belli. Tepkilerin, bu kurallar çerçevesinde gösterilmesi saygı değerdir'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.