Piramit Haber

Güney Kıbrıs ve Macaristan'ın notu düştü

Ekonomi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Güney Kıbrıs ve Macaristan'ın kredi notunu düşürdü...

İSTANBUL

S&P Güney Kıbrıs'ın kredi notunu CCC+'dan CCC'ye düşürdü, not görünümünü negatif olarak belirledi.
S&P'den yapılan açıklamada, not indirimine gerekçe olarak ülkede bankacılık sektörü görünümün giderek kötüleşmesi gösterildi.


Kredi notu görünümünü negatif olarak belirleyen S&P, Güney Kıbrıs Rum kesimi hükümetinin yakın zamanda bir finansman programı elde etmede başarısız olması durumunda büyük olasılıkla yeniden not indirimine gidileceğini de kaydetti.

S&P, Macaristan'ın kredi notunu da A'dan BBB'ye düşürdü. 
S&P açıklamasında, Macaristan Merkez Bankası'nda hükümetin yönetim değişikliğine gitmesi, AB ve ABD tarafından ciddi eleştirilere maruz kalan yeni anayasanın meclisten geçirilmesi de ülkenin notunun düşürülme sebepleri arasında sayıldı.

S&P, Macar ekonomisinin güven kaybına ve kurumsal denetim fonksiyonlarının bağımsızlığının zedelendiğini, hükümetin unorthodox (alışılmışın dışında) ekonomik politikalar uygulamasının ise orta vadede ekonomik gelişmenin imkansızlaşmasına sebep olduğunu açıkladı.

Analizde, Macaristan'ın 2013-2014 arasında gayri safi yurt içi hasılasının ise yüzde 3'ün altında tutulabileceği tahmininde bulunuldu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.