Piramit Haber

EXPO'yu İzmir'e kazandıracağız

Ekonomi

Bakan Yıldırım, ''2015 EXPO'da çok talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz bu etkinliği bu sefer İzmir'e kazandıracağız'' dedi.

ANKARA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) heyeti onuruna TOBB İkiz Kuleler'de verdiği yemeğe katıldı.

Buradaki konuşmasında, EXPO'nun yapıldığı ülkelerde dostlukları, ticaretin ve turizmin arttığını belirten Yıldırım, Türkiye'nin EXPO'dan beklentisinin bunların ötesinde olduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım, ''2015 EXPO'da çok talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz bu etkinliği bu sefer İzmir'e kazandıracağız. Bu kararlılığı ben herkeste görüyorum. Başaracağımıza da yürekten inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Çelik: EXPO tarihi yeniden yazılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de konuşmasında, İzmir'in tarihi bir şehir olduğunu sağlık merkezleri ve tapınakların bir arada bulunduğunu dile getirerek, ''İzmir EXPO'yu aldığı takdirde bugüne kadar yazılmış EXPO tarihi yeniden yazılacak. EXPO'yu İzmir için istiyoruz'' diye konuştu.

MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural da kalplerinin İzmir için attığını ifade ederek, EXPO 2020'nin İzmir'de düzenlenmesi konusunda tüm kesimlerin desteğinin söz konusu olduğunu dile getirdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ise ''Bizler inanıyoruz ki antik medeniyetlerin kalbi İzmir'in güneşi EXPO 2020 ile tüm dünyaya sağlık ve enerji taşıyacak'' ifadelerini kullandı.

BIE Başkanı şans diledi

EXPO'nun uluslararası camiayı sorumluluk almaya davet eden bir organizasyon olduğunu dile getiren BIE Başkanı Ferdinand Nagy ise etkinliğin toplumlar arasında köprü görevi gördüğünü kaydederek, ''İzmir'e EXPO 2020 adaylığı için bol şans diliyoruz'' dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Türk iş dünyasının ve çalışma hayatının kalbinin EXPO 2020 için attığını ifade ederek, ''İnceleme heyetine İzmir olarak detaylı bir sunum yaptık. EXPO 2020 İzmir için 650 sayfadan oluşan dosyayı heyete sunduk. Buradaki sözlerimizin arkasındayız'' diye konuştu.

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin İzmir'in EXPO adaylığı için kenetlendiğini belirterek, başarılı bir çalışma yürüttüklerine inandığını belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.