Piramit Haber

Erdeoğan'ın çağrısı patlattı!

Ekonomi

Altın fiyatları bugün son durum verilerin sizler için derledik. Çeyrek altın kaç TL, altın fiyatları ne olur, gram altın düşer mi sorularını yanıtları da haberimizde. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altın alın çağrısı ithalat patlattı.

Avrupa Komisyonu'nun "AB Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler Üç Aylık Ekonomik Değerlendirme" raporunun, 2016 son çeyreğine ilişkin bölümü yayımlandı.

Raporun ana gelişmeler bölümünde, "Altın ithalatı aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dövizi Türk Lirası'na ya da altına çevirme çağrısından sonra aralıkta yüzde 688 artarak 36.7 tona çıkarak, külçe ve sikke için aylık dünya perakende talebinin yarısına eşdeğer oldu" denildi.

Raporda ayrıca, Türkiye'nin vergi gelirlerindeki artışa dikkat çekildi.

ALTIN FİYATLARI TRUMP'IN SÖZÜYLE YÜKSELDİ

ABD'de cuma günü başkanlık koltuğuna oturacak olan Donald Trump'ın "doların olması gerekenden değerli" olduğunu söylemesi, doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında düşüş kaydetmesine neden oldu. Bu gelişme ile altının ons fiyatı 22 Kasım 2016 tarihinden bu yana en yüksek seviyesi olan 1.219 dolar sınırına kadar çıktı. Ons altın 1.210 doların üzerinde seyrediyor.

Uzmanlar, bu hafta ABD ile Çin arasındaki gerginlik ve Brexit endişeleri ile değerlenen altın fiyatlarının, pozitif bir seyir izlediğini belirtiyor.

KAPALIÇARŞI'DA DÜN AKŞAM Kİ KAPANIŞ FİYATLARI

İstanbul Kapalıçarşı'da, dün kapanışta çeyrek altın 242,00 lira, Cumhuriyet altını 987,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,14 düşüşle 147,60 liradan işlem gördü. İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki ve bugün itibarıyla kapanış fiyatları (TL) şöyle: 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.