Piramit Haber

Endüstriyel dokuma kursunu bitirenler Merinos’ta işe başladı

Ekonomi

Merinos Halı, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu ve İş-Kur ile ortaklaşa dört aydan beri devam eden endüstriyel dokuma kursuna katılan 48 kursiyere belgeleri verildi. Kursa katılanlardan 42’si Merinos’ta işe başladı. Gaziantep'te kurulu...

Merinos Halı, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu ve İş-Kur ile ortaklaşa dört aydan beri devam eden endüstriyel dokuma kursuna katılan 48 kursiyere belgeleri verildi. Kursa katılanlardan 42’si Merinos’ta işe başladı.

Gaziantep'te kurulu Merinos Halı, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu ve İş-Kur ile sürdürülen endüstriyel dokuma kursunun ikinci bölümü tamamlandı. Kursa katılan kursiyerler düzenlenen törenle belgelerini aldı. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan törende konuşan Merinos Betsidney Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemoğlu, “Bu proje yaklaşık 4 aydan beri devam etmektedir. Kursun bir buçuk ayı Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu'nda teori eğitimi olarak görülmüştür. Kalan iki buçuk ayı Merinos Halı AŞ'de pratik eğitim olarak verilmiştir.” dedi.

Halı dokumacılığını icra edenlerin şu ana kadar geçerli bir sertifikası olmadığını belirten Erdemoğlu, amaçlarının bu mesleği daha itibarlı hale getirmek olduğunu kaydetti. Erdemoğlu, “Proje ortağımız olan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu'na ve Gaziantep İş-Kur Müdürlüğü'ne teşekkürlerimizi sunar, işbirliğimizin devamını dileriz.” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.