Piramit Haber

En fazla ihracatı İstanbul yaptı

Ekonomi

Bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 80 ilin 47'i geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını artırırken, 33'ünün ise ihracatı daraldı.

ANKARA - Erdal Çelikel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde en fazla ihracat yapan il 47,3 milyar dolar ile İstanbul oldu. İstanbul'un ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 17 arttı.

İstanbul'un ardından aynı dönemde en fazla ihracat yapan iller 9,1 milyar dolar ile İzmir, 8,3 milyar dolar ile Kocaeli, 7,2 milyar dolar ile Bursa olarak gerçekleşti.

İhracatını en fazla artıran iller açısından değerlendirildiğinde bu kategoride ilk sırayı Yozgat aldı. Yozgat'ın ihracatı anılan dönemde yüzde 120 civarında artarak 3,1 milyon dolardan 6,9 milyon dolara çıktı.

İhracatı en düşük illere bakıldığında ilk sırada 77 bin dolar ile Gümüşhane yer aldı. İhracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 azalan Gümüşhane, Bayburt ile birlikte ihracatı en fazla düşen il oldu.

Söz konusu dönemde 80 ilden 48'i ihracatını artırırken 32'sinin ise ihracatı daraldı. Bu dönemde Tunceli hiç ihracat yapamayan tek il olarak kayıtlara geçti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.