Piramit Haber

Dolar ve Altın fiyatları dibi gördü!

Ekonomi

haftalar sonra dolar 2 liranın altını da gördü. Altında düşüşte. Hepsinin sebebi ise İran...

 İRAN İLE ABD arasında varılan nükleer anlaşma petrolden dolara, altından borsaya kadar her yana yansıdı.
Altın fiyatları, dolar ve fiyatları düşerken borsada olumlu havanın etkisiyle yükseldi. 

ALTIN FİYATLARI
Geçen hafta Fed’in varlık alımlarını azaltabileceği sinyaliyle dört ayın en düşüğüne gerileyen altın fiyatları, fon çıkışları nedeniyle düşüş eğilimini sürdürdü. inShare Mail Sonra Oku Yazdır Altının onsu altın yatırım fonlarında büyük sermaye çıkışlarının yaşandığı Pazartesi gününde geçen haftadan bu yana devam ettirdiği düşüşü sürdürdü.

Dünyanın en büyük altın yatırım fonu SPDR Gold Trust’taki yatırımlar 4.5 ton düşüşle, 852 bin tona gerileyerek Şubat 2009’dan bu yandaki en düşük seviyeyi gördü. İRAN ETKİSİ Altın fiyatlarındaki düşüşte İran’ın Batılı devletlerle nükleer silahlar konusunda anlaşmasının petrol fiyatlarını düşürmesinin de etkisi oldu. Altının onsu yüzde 0,1’lik düşüşle, 1241 dolara geriledi.

Altının onsu geçen hafta Fed tutanaklarının varlık alımlarının azaltılmasına işaret etmesiyle yüzde 3’e yakın değer kaybederek 1236.29 dolarla Temmuz ayından bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemişti. 

Altının onsu yüzde 0,1’lik düşüşle, 1241 dolara geriledi. Altının onsu geçen hafta Fed tutanaklarının varlık alımlarının azaltılmasına işaret etmesiyle yüzde 3’e yakın değer kaybederek 1236.29 dolarla Temmuz ayından bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemişti.

DOLAR DA DÜŞTÜ
Dolar da 1 Kasım'dan sonra ilk kez 2 liranın altına indi. 

İran'ın Batılı ülkelerle anlaşması ve Merkez Bankası'nın sıkılaştırma adımlarıyla dolar 1 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Dolar, bankalar arası piyasada1,9997'den işlem görüyor.

BORSA'DA İRAN HAVASI
Borsa İstanbul'da, İran'ın nükleer program konusunda Batı ile anlaşmasının ardından görülen petrol fiyatlarındaki gerileme, hisse bazlı hareketliliklere neden oldu. İran ile ilgili gelişmelerin hisse senedi fiyatlarına ve genel olarak Borsa İstanbul'a olan etkisini değerlendiren analistler, kısa vadede görülecek pozitif etkinin, döviz kurları ve petrol fiyatlarının bundan sonraki seyri ile şekilleneceğine dikkati çekiyor.

Analistler bugün için ABD piyasaları açıldıktan sonra petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin devam etmesi durumunda Borsa İstanbul'a olumu etkinin orta vadeye yayılabileceğini tahmin ediyor.

KAPALIÇARŞI FİYATLARI
İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 09.30 itibariyle şöyle:

İSTANBUL ALIŞ SATIŞ
ABD Doları 2,0000 2,0070
Avro 2,7110 2,7170
Sterlin 3,2400 3,2700
ANKARA

ABD Doları 2,0000 2,0120
Avro 2,7050 2,7220
Sterlin 3,2260 3,2730

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.