Piramit Haber

Dolar bugün ne kadar oldu? ABD seçimi etkiler mi?

Ekonomi

Dolar bugün ne kadar sorusunun yanıtını 7 Kasım 2016 Pazartesi canlı dolar kuru verileriyle sizler için derledik. Dolar kuru bugün 3.15 lira seviyesinde seyrediyor. Peki ABD seçim sonucu doları nasıl etkiler işte dolar yorumları...

Artan iç siyasi gerilimle tarihi zirvesini yenileyen kur, S&P ve ABD seçimleri iyimserliğiyle geriledi. Dolar 3,15'in altında seyrediyor. HDP'li 7 milletvekilin tutuklanması, Diyarbakır'da gerçekleşen bombalı saldırının içeride siyasi tansiyonu artırmasıyla tarihi zirveyi gören dolar/TL haftaya düşüşle başladı.
S&P'nin not görünüm artışı dolardaki düşüşte etkili olurken, seçime ilişkin iyimser beklentiler de olumlu yansıyor.
Bankalararası piyasalarda dolar 3,15'in altında seyrediyor. Euro da 3,48 sınırında işlem görüyor. Dolar geçtiğimiz cuma 3,1745, euro da 3,52'yi aşarak rekor kırmıştı.

ABD SEÇİM SONUCU DOLARI NASIL ETKİLER?

Analistler, küresel piyasaların yarın gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimine odaklandığını ve seçim sonucuna ilişkin beklentilerin yatırımcıların risk iştahı üzerinde ana belirleyici olarak öne çıktığını kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,1260 seviyesinin destek konumunda takip edileceğini belirten analistler, olası yükselişlerde tüm zamanların zirvesi olan 3,1740 seviyesinin önemli direnç olarak izleneceğini keydetti.

DONALD TRUMP KAZANIRSA...

Donald Trump ve Hillary Clinton'ın seçimi kazanması halinde oluşabilecek piyasa koşullarını yorumladı:
"Bu durum ABD faizlerini ve doları etkileyecek. Trump'ın seçilme ihtimali ise son bir haftadır resmen fiyatlanmaya başlandı. Trump'la ekonomi ve piyasalar sarsılacak, Fed'in faiz artışı suya düşebilecek, dolar değer yitirebilecek."
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.