Piramit Haber

Denizli ihracatında tarihi rekor

Ekonomi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, bu yıl eylül ayında birlikleri tarafından kayda alınan ihracatın yüzde 28 artarak 174 milyon dolara ulaştığını, bunun da DENİB tarihinin bir ayda yaptığı en büyük ihracat...

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, bu yıl eylül ayında birlikleri tarafından kayda alınan ihracatın yüzde 28 artarak 174 milyon dolara ulaştığını, bunun da DENİB tarihinin bir ayda yaptığı en büyük ihracat olduğunu söyledi. Kocasert, yönetim kurulu üyeleriyle Türkiye ve Denizli’nin ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Denizli’nin eylül ayında Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren 10 ili arasında ihracatını en yüksek oranda arttıran ikinci il olduğunu ifade eden Kocasert, “Dünyada gelişmiş ülkelerde resesyonun konuşulduğu bir dönemde Türkiye’nin büyüme rakamları ve ihracatının oldukça Tempobet iyi olduğunu söyleyebiliriz.” dedi. İhracatın artışında Avrupa Birliği'ne yapılan ihracattaki iyileşme trendinin etkili olduğunu belirten Kocasert, “Türkiye’nin AB’ye gerçekleştirdiği ihracat ilk sekiz ayda yüzde 11 gerilemişken eylül ayında yüzde 3 oranında bir yükselme gözlendi. DENİB tarafından kayda alınan ihracatı değerlendirdiğimizde de benzer bir durumu görebiliyoruz. DENİB tarafından Almanya’ya yılın ilk sekiz ayında gerçekleştirilen ihracattaki gerileme yüzde 23 oranındayken eylül ayında Almanya’ya gerçekleştirilen ihracat sadece yüzde 2,7 oranında gerilemiştir. Dolayısıyla eylül ayı performansının yılın ilk sekiz ayına göre daha iyi bir olduğunu söyleyebiliriz.” diye konuştu.

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ihracat açısından çok olumlu olduğunu vurgulayan Kocasert, “Türkiye ekonomisinin büyümesinde lokomotif olan ihracatın gelişimini sürdürebilmesi için rekabetçi faiz düzeyleri ve buna bağlı olarak rekabetçi kurların hayata geçmesinin önemi tartışılmaz.” şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.