Piramit Haber

CHP'li Hamzaçebi: Memura yüzde 8,2, doğalgaza yüzde 46,4 zam

Ekonomi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, siyasetin çok yoğun gündemi içinde ekonomiye ilişkin konuların ikinci planda kalmaması gerektiğini söyledi. Hamzaçebi, son bir yılda memur maaşlarında 8,2 artış yapılırken, doğalgaza yapılan zammın...

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, siyasetin çok yoğun gündemi içinde ekonomiye ilişkin konuların ikinci planda kalmaması gerektiğini söyledi. Hamzaçebi, son bir yılda memur maaşlarında 8,2 artış yapılırken, doğalgaza yapılan zammın ise yüzde 46,4'ü bulduğunu kaydetti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek yapılan son zamları değerlendiren Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide pembe tablolar çizmesine rağmen aslında işlerin iyi gitmediğini savundu. Doğalgaz fiyatlarında bugüne kadar AK Parti hükümetinin yaptığı kadar bir artışın gerçekleşmediğini öne süren Hamzaçebi, şöyle konuştu:

"Zam yüzde 9,8'dir. Ancak sadece 1 Ekim'de yürürlüğe giren bu zammı esas alarak doğalgaz fiyatlarını değerlendirmek son derece yanlış olur. Daha evvel Bahis Siteleri 2012 Nisan ayında yine doğalgaza zam yapılmıştı. Bu zammın oranı yüzde 19'lar düzeyindedir. İki zammı topladığımızda sadece 2012 yılında doğalgaz fiyatında meydana gelen artış yüzde 30,4 olmaktadır. Ancak bu kıyaslama, bu değerlendirme dahi eksiktir. Sadece böyle bakarsak eksik olur. Son bir yılı esas almak gerekir. Geçen yıl 2011 yılının Eylül ayında hükümet doğalgaza yine zam yapmıştı. Bu üç zammı topladığımızda aşağı yukarı son bir yılda doğalgaz fiyatlarında meydana gelen artış yüzde 46,4'tür. Doğalgaz fiyatında yüzde 46,4'lük bir artış gerçekleşmiştir. Son bir yılda memur maaşlarındaki artış yüzde 8,2'dir. Asgari ücretteki artış da yüzde 12'ler düzeyindedir. Tablo bu, gerçek bu."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.