Piramit Haber

Çeyrek bugün kaç lira?

Ekonomi

Altın fiyatları 2017'nin ikinci haftasında uçuşa geçti. Yatırım altınları arasında en gözde altın çeşitleri içinde yer alan çeyrek altın fiyatları ise değer kazanmaya devam ediyor. Altının gram fiyatı geçtiğimiz gün 146 lira seviyesinde günü tamamlarken, gün içinde 151 liraya kadar dokundu. Peki altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününde yüzde 1 yükselişle 146 lira seviyelerinde seyrediyor. Çeyrek altın ise 240 liradan satılıyor. 

Serbest piyasada altının gramı, dün gün içinde uluslararası piyasada altının onsunun 1.200 doları aşması ve dolar kurunun yükselişinin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 151,6 lirayı gördü. Gram altındaki yükseliş, Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını fiyatının bir lirayı aşarak rekor seviyeye ulaşmasına neden oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) dün likiditeyi sıkılaştırma adımı sonrasında dolar/TL'nin gerilemesiyle düşüşe geçen gram altın, günü yüzde 2,4 azalışla 144,7 liradan tamamladı.

BUGÜN YATAY BİR SEYİR İZLİYOR

Haftanın son işlem gününde ons fiyatındaki yatay seyre karşın dolar kurundaki artışa paralel yükseliş eğiliminde hareket eden gram altın, saat 11.30 itibarıyla yüzde 1 artışla 146 liradan alıcı buluyor. Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 240, Cumhuriyet altını 977 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise hafta boyunca sürdürdüğü yükselişin ardından bugün yatay bir seyir izleyerek şu dakikalarda 1.197 dolardan işlem görüyor.

'BİR REKOR DAHA GELEBİLİR'

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Köksal, "Altın her daim yatırımların uğrak bir yeri olacak. Bu nedenle de altın alımları devam edebilir. Altında seyrin ise 140 ila 160 lira olması bekleniyor. Bu da yeni bir rekor daha gelebilir demek." 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.