Piramit Haber

ÇETKODER, zamları yargıya taşıdı

Ekonomi

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), akaryakıt ve doğalgaz başta olmak üzere getirilen zamları yargıya taşıdı. ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı açıklamada, hükümetin akaryakıt ve doğalgaz başta...

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), akaryakıt ve doğalgaz başta olmak üzere getirilen zamları yargıya taşıdı.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı açıklamada, hükümetin akaryakıt ve doğalgaz başta olmak üzere tapu harçlarının da içinde olduğu birçok şeye zam yaptığını belirtti.

Hükümetin zamlara ek olarak dolaylı vergiler ile de adil olmayan bir şekilde vatandaştan gelir tahsil etmeye devam ettiğini dile getiren Göktaş, "Daha önceleri de defalarca belirtmemize rağmen bu tatlı kazançtan vazgeçmek istemeyen hükümet, zengin ve fakirden eşit miktarda alınan adına Betxlarge dolaylı vergi denilen ÖTV, KDV gibi vergileri yükseltmeye çalışıyor. Bu vergiler anayasanın 73. maddesine aykırı olduğu için dolaylı vergi değil, dolaylı soyguna dönüştü. Vatandaşın alım gücü düşmüştür. Yeni gelen zamların geri çekilmesini istemiştik. Bu zamlar, gerek vergilerde, gerek harçlarda haksız ve adaletsizdir. Vergi artışı ve akaryakıt ile doğalgaz ve tapu harçları için konan zamların geri çekilmesi amacıyla davamızı açtık.” dedi.

Mustafa Göktaş, konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.