Piramit Haber

Bugün açılıyor! İşte bilet fiyatları..

Ekonomi

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı, bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılacak açılışla hizmete girecek. Hattın resmi açılışı saat 18.30’da Pendik Garı’ndaki törenle yapılacak.

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattıyla seyahat süresi 3 saate düşecek. Hatta; Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik durakları bulunacak. Hattın 4 milyar dolar olan maliyetinin 2 milyar doları krediden oluştu.
GÜNDE 12 SEFER
İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. 2015’te Marmaray’a bağlanacak ve Halkalı’ya kadar ulaşacak.

6 gidiş 6 geliş karşılıklı 12 sefer düzenlenecek. Marmaray’a bağlandıktan sonra her 15 dakikada bir sefer gerçekleştirilecek. Hat 7.5 milyon yolcuya hizmet verecek.

ESNEK FİYAT UYGULANACAK

YHT 6 vagondan oluşacak ve 409+2 yolcu kapasiteli olacak. Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması beklenen bilet fiyatları, belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak.

Gidiş-dönüş bilete, 26 yaş altına, öğretmen, asker, grup, 60 yaş üstü, basın kartına yüzde 20, 65 yaş üzeri ile 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanacak.

İstiklal Madalyası sahibi, harp malullü, terör gazisi ile engellilere ise ücretsiz olacak.

HABER İÇİN TIKLA
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.