Piramit Haber

Bankalar Birliği’nden KOBİ'lere döviz dersi

Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) bankacılık ve finans e-eğitim sitesinde ‘Döviz Riskinden Korunma’ konulu, ücretsiz video eğitimler yayınlanmaya başlandı. Reel sektör ve KOBİ’lerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan eğitim...

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) bankacılık ve finans e-eğitim sitesinde ‘Döviz Riskinden Korunma’ konulu, ücretsiz video eğitimler yayınlanmaya başlandı. Reel sektör ve KOBİ’lerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan eğitim videoları TBB’nin Bankacılık Eğitim Sitesi, www.tbb-bes.org.tr üzerinden hiç bir ücret ödemeden izlenebiliyor.

‘Döviz Riskinden Korunma’ konulu video 2 parçadan oluşuyor. Eğitimlerde, döviz kuru risklerini anlatılıyor ve döviz alım ve satış ihtiyacı durumlarında bu risklerin nasıl bertaraf edileceğine ilişkin bilgiler veriliyor. Eğitimler, ‘Döviz Riski ve Forward, Opsiyon Tanım Çeşitleri ve örnekler’, ‘Yapılandırılmış Opsiyon ve İşlem Hazırlıkları’ konularında alt başlıklardan oluşuyor.

Söz konusu video eğitiminden herkesin ücretsiz ve kolayca yararlanabileceğini kaydeden Mesleki Gelişim Kurumsal İletişim Grup Başkanı Ali Güngör şunları söyledi:

“Reel sektörün ve KOBİ’lerin risklerden korunması için bu eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Sektör Wsbets profesyonellerinin döviz riski yönetiminde bu eğitimlerden faydalanacağına inanıyoruz. E-eğitimler bankacılık sektörü için son derece önemli bir hizmet. Bugüne kadar BES’te, hem finansal hem de kişisel gelişim konularında verilen kurslarla 200 binin üzerinde kişiye eğitim hizmeti sunduk. Bankacılık sektörü için son derece güvenilir bir kaynak olan site, sektörün eğitimine katkıda bulunmaya devam edecek.”

TBB, Bankacılık Eğitim Sitesi (BES) üzerinden bankacılık ve finans sektörü olmak üzere tüm sektör profesyonellerine uzaktan eğitim sunuyor. BES eğitimleri arasında; ‘Temel Bankacılık’, ‘Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele’, ‘Hazine Desteğinden Yararlanmak Suretiyle KGF AŞ Kefaleti ile Kullandırılacak Krediler’, ‘KGF Desteğiyle KOBİlere Kullandırılacak Kredilerde Kefalet Sistemi’ ve ‘Konut Finansmanı Sistemi’ eğitimleri veriliyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.