Piramit Haber

Bakü-Tiflis-Kars ulaşım projesine Orta Asya’dan büyük ilgi

Ekonomi

Orta Asya ülkelerinden Türkmenistan ve Özbekistan kendi ulaşım imkanlarıyla Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının transit potansiyelini kullanmayı hedefliyor. Sözkonusu ülkeler, Bakü-Tiflis-Kars projesiyle Kafkaslar ve Türkiye üzerinden dünya...

Orta Asya ülkelerinden Türkmenistan ve Özbekistan kendi ulaşım imkanlarıyla Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının transit potansiyelini kullanmayı hedefliyor. Sözkonusu ülkeler, Bakü-Tiflis-Kars projesiyle Kafkaslar ve Türkiye üzerinden dünya pazarına açılacak.
Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un 1-2 Ekim günlerinde Türkmenistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette, ulaşım sektöründeki işbirliği imkanları da değerlendirildi. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile ulaşım sektöründeki işbirliğini görüşen Özbek lider Kerimov, ülkesinin uluslararası piyasalara ulaşması için en az 3 ülkenin sınırını Superbahis kullanmak durumunda olduğunu kaydetti.
Berdimuhamedov ile Kerimov, Aşkabat’taki görüşmesi sonucunda ortak bildiriye imza attılar. Liderlerin ortak bildirisinde ulaşım sektöründeki işbirliğinin arttırılması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi. Bildiride, Nevai-Türkmenbaşı-Bakü-Tiflis-Kars ulaşım projesinin hayata geçirilmesinin uluslararası piyasalara ulaşılması bakımından önemli olduğuna dikkat çekildi.
Türkmenistan ile Özbekistan, Orta Asya-Çin ve Orta Asya-Avrupa ulaşım projeleriyle dünya piyasasına açılmayı hedefliyor. Türkmenistan’ın başlattığı Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu projesi de, bu ülkeleri Basra Körfezine açılmasına imkan sağlayacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.