Piramit Haber

Bakan Çağlayan: Mersin'e 2 bin 200 kadro tahsis edildi

Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Mersin'e 2 bin 200 kişilik kadro tahsis edildiğini belirtti. Yazılı açıklama yapan Bakan Çağlayan, Mersin'in en öncelikli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Mersin'e 2 bin 200 kişilik kadro tahsis edildiğini belirtti.
Yazılı açıklama yapan Bakan Çağlayan, Mersin'in en öncelikli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini vurgulayarak mesleksizliğin ve yoğun göçün oranları yükselttiğini kaydetti.
Bu oranlara rağmen işsizlikle mücadele konusunda önemli mesafeler kat edildiğine dikkat çeken Çağlayan şöyle devam etti: "2011 yılında Mersin, toplam istihdam artışında bir önceki yıla göre yüzde 16.4'lük bir artış sağlamıştır. İstihdam artışı oranı en yüksek olan il Mersin oluşmuştur. Tarsus Lidyabet Kazanlı Turizm Bölgesi, Akdeniz Oyunları, Çukurova Uluslararası Havalimanı ve diğer yatırımların devreye girmesiyle önümüzdeki dönemde istihdamda daha olumlu gelişmeler yaşanacak."
İşsizliği azaltmak ve istihdama katkı sağlamak adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yoğun temas halinde olduklarını anlatan Çağlayan şunları kaydetti: "Bunun neticesinde de toplum yararına çalıştırılmak üzere İŞKUR 2 bin 200 kadroyu şehrimize tahsis etti. Toplum Yararına Çalışma Projeleri’nde çalışma süreleri yapılan düzenlemeyle 8 aydan 9 aya çıkarıldı. Proje kapsamında çalışacaklara asgari ücret ödenecek olup, sosyal güvenlik primleri de yatırılacak."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.