Piramit Haber

Avrupa Türkiye'nin ''sanayi tezgahına'' geliyor

Ekonomi

Otomobil sektörü başta olmak üzere sanayinin temel üretim aracı takım tezgahlarını 40 ülkeye ihraç eden Türkiye'nin hedefi 2 yılda Avrupa ikincisi olmak..

KONYA - Mümin Altaş

Otomobil sektörü başta olmak üzere sanayinin temel üretim aracı takım tezgahlarını 40 ülkeye ihraç eden ve sektörde dünya sıralamasında 10, Avrupa'da ise 3. sırada yer alan Türkiye'nin hedefi 2 yılda Avrupa ikincisi olmak.

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Erdal Gamsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CNC takım tezgahları ve diğer tezgahların temel üretim makineleri olduğunu belirtti.

Gamsız, otomobil başta olmak üzere makine, otomotiv yan sanayi, kalıp, döküm, ayakkabı, tıbbi malzeme, tarım araç gereçleri gibi bir çok sektörde son teknoloji takım tezgahlarının direkt ya da dolaylı olarak kullanıldığını ifade etti.

Sektörün son 10 yılda önemli gelişme gösterdiğine dikkati çeken Gamsız, şunları kaydetti:
''Özellikle 2011 yılında yüzde 49'luk kullanım artışı sağladık. Geçen yıl itibariyle 1,5 milyar dolarlık kullanım hacmine eriştik. Bu sayede sektörde dünya sıralamasında Türkiye 10. sırada yer aldı. Avrupa'da ise durum bizim açımızdan daha önemli. Almanya ve İtalya'nın ardından Avrupa'da 3. sıradayız. 1-2 yıl içinde ikinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz.''

Gamsız, dünyada Türk tezgahı kullanımında 2012 yılında yüzde 11,8'lik artış olduğunu, ihracat rakamının yarım milyar dolara ulaştığını aktardı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.