Piramit Haber

Asırlık marka iflas etti!

Ekonomi

Temeli 1912 yılında atılan Türkiye’nin en köklü hazır giyim markalarından Atalar Giyim, iflas etti.

Mali krize sürüklenmesi nedeniyle yaklaşık 7 ay önce iflas erteleme talebi ile mahkemeye başvuran şirket için mahkeme, iflas kararı verdi. Atalar Giyim için tasfiye süreci başlarken şirkete ait mağazalar da kapanmaya başladı.
ORTAK ARIYORDU, İFLASA GİTTİ

Hazırladığı iyileştirme planını dava başvuru dilekçesi ile birlikte mahkemeye sunan firma için karar 7 ayda verildi. İflas erteleme dosyalarında, iflas kararı, genellikle 1-2 yıl içinde verilebiliyor. Şirketin talebi, iflas erteleme alarak, yoluna devam etmekti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten ve ailenin 4’üncü kuşak temsilcisi olan Feyzi Atabek daha önce verdiği röportajlarda büyümek için yabancı fonlarla görüşmeye başladıklarını açıklamıştı.

Atabek, “Biz her zaman muhafazakâr olduk, agresif büyüme planımız olmadı. Ancak şu sıralar ortaklık yapmak istiyoruz. Bu amaçla yabancı fonlarla görüşmelere başladık. Böyle büyümeyi planlıyoruz”
demişti.
KARAR İÇİN TEMYİZ YOLU AÇIK


Kurdaki dalgalanmanın firmayı etkilediğini dile getiren Atabek verdiği röportajlarda, AVM’lerde kiraların döviz ile alınmasından rahatsızlık duyduklarını dile getirmişti.

Tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için dava dosyası İstanbul 1. İflas Müdürlüğü’ne gönderildi. Oluşacak iflas idaresi, malların satışını yaparak alacakların ödenmesini sağlamaya çalışacak. Öte yandan, şirket avukatlarının kararı temyiz etme hakları bulunuyor.

Türkiye’nin en eski hazır giyim firmalarından Atalar Giyim’in 35 mağazası vardı. Atalar’ın söz konusu mağazalarının önemli bir bölümü İstanbul’da bulunuyordu. Firmanın mağazaları da birer birer kapandı. Atalar Giyim’in şirket merkezine de ulaşılamadı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.