Piramit Haber

Altyapı geçiş hakkında tek tarife

Ekonomi

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, altyapı geçiş hakkında tek tarife döneminin başladığını belirterek, ''Hiçbir kurum ve kuruluş kafasına göre fiyat belirleyemeyecek'' dedi..


ANKARA - Tamer Toğanaş 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, altyapı geçiş hakkında tek tarife döneminin başladığını belirterek, ''Büyükşehir, ilçe belediyeleri sınırları, devlet yolları, demiryolları, doğalgaz boru hatlarının geçtiği yerler, orman sayılan yerler, denizler, göller ve Türk boğazlarında geçiş hakkı ücretlerinin üst tavanı belirlendi, hiçbir kurum ve kuruluş kafasına göre fiyat belirleyemeyecek'' dedi.

Yıldırım, ''Maliye Bakanlığının görüşü ile tarifeler yeniden güncellendi. Bundan sonra taşınmaz sahipleri istedikleri gibi fiyat belirleyemeyecek, istediği gibi izin verip vermeme keyfiyetleri olmayacak'' diye konuştu.

İşletmecilerin, denizlerden, boğazlardan, sınırlardan ve ormanlardan geçiş hakkı için öncelikle Bakanlığa başvuracaklarına vurgu yapan Bakan Yıldırım, Bakanlığın izin verdiği işletmecilerin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında gerekli işlemleri tamamlayarak Çanakkale ve İstanbul boğazlarında fiber kablo döşeyebileceklerini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.