Piramit Haber

ALJ Holding, 10 yıl içinde 1 milyar dolarlık yatırım yapacak

Ekonomi

Otomotiv sektörünün önde gelen distribütörlerinden olan ALJ Grup, Türkiye’deki yatırımlarına ALJ Holding olarak devam edecek. ALJ Holding, 10 yıl içinde Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacak.         1955...

Otomotiv sektörünün önde gelen distribütörlerinden olan ALJ Grup, Türkiye’deki yatırımlarına ALJ Holding olarak devam edecek. ALJ Holding, 10 yıl içinde Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacak.

1955 yılından beri Toyota Pazarlama ve Satış AŞ ile çalışan ALJ Grup; finansman, reklam, medya, otomotiv, yedek parça, enerji ve sigorta alanlarındaki tüm grup şirketlerini ALJ Holding çatısı altında topladı. ALJ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ise Ali Haydar Bozkurt oldu. Bunun yanı sıra Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına da tayin edilen Bozkurt, Toyota Pazarlama ve Satış AŞ’deki CEO görevine de devam edecek. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Ali Haydar Bozkurt, 2003 yılından Betnano bu yana Türkiye’de yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

Bozkurt, "Türkiye yatırım yapılmaya değer, potansiyeli olan ve ekonomisi de yavaş yavaş daha stabil hale gelmeye başlayan bir ülke. Türkiye’yi her zaman önemli bir merkeze koyduk." dedi. Orta ve uzun vadeli kalıcı yatırımlar yapacaklarını dile getiren Bozkurt, 300 çalışanla birlikte ALJ olarak Maçka’da genel ofisi kurduklarını da söyledi. ALJ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı, "Türkiye'de şuan itibariyle yapmış olduğumuz toplam yatırım çeyrek milyar dolara ulaştı. Mevcut şirketimizden ise yaklaşık 1 milyar dolar ciro elde ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye’nin birçok sektörde üretim üssü olmaya aday olduğuna dikkat çeken ALJ Holding CEO’su Bozkurt, hem casino sitesi 2001 krizinden sonra kendini topladığı için hem de coğrafi konumundan dolayı Türkiye’de ciddi yatırımlar yapmayı tercih ettiklerini söyledi. Türkiye’yi dünyanın en büyük ikinci pazarı haline getirmek istediklerine vurgu yapan Bozkurt, bu planı sadece Türkiye için yaptıklarının da altını çizdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.