Piramit Haber

ABD'de 13 yıl sonra işsizlik yüzde 7,8'e düştü

Ekonomi

ABD’de işsizlik oranı beklenmedik bir şekilde yüzde 7,8’e düştü. Eylül ayında özel sektör 104 bin, devletin farklı kurumları ise 10 bin kişiye yeni iş istihdamı sağlarak toplam 114 bin işsiz vatandaşa yeni iş imkanı sunuldu. ABD Çalışma...

ABD’de işsizlik oranı beklenmedik bir şekilde yüzde 7,8’e düştü. Eylül ayında özel sektör 104 bin, devletin farklı kurumları ise 10 bin kişiye yeni iş istihdamı sağlarak toplam 114 bin işsiz vatandaşa yeni iş imkanı sunuldu.

ABD Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre rakam Ağuston ayında revize edilerek sayı 96 bin’den 142 bin’e yükselmişti. Temmuz ve Ağustos ayındaki revizeler sonucu istihdamda toplam 86 bin artış oldu. Yapılan anketlere göre işsizlik oranının yüzde 8 ile yüzde 8,3 arasında bekleniyordu.

Eylül ayında işverenlerin daha çok yarı zamanlı (part time) elemanı işe almalarının Bahsine işsizlik oranınn düşmesinde etkili olduğu belirtildi. Bununla birlikte Eylül ayında işe alınanların daha yüksek maaşlı olarak çalışmaya başlaması harcamaların artmasına neden olduğu bildirildi. Well Fargo Baş Ekonomisti John Silvia raporun gösterdiğine göre ekonominin tutarlı bir şekilde büyümesini beklediklerini söyledi.

Yapılacak başkanlık seçimlerine günler kala açıklanan bu verilerinin Başkan Barack Obama’nın Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney’e karşı şansını artırması bekleniyor. Önceki gün televizyonda ilk defa karşı karşıya gelen her iki aday, konuşmalarının büyük bir kısmını ekonomi ye ayırmıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.