Piramit Haber

31 kalemin kalkacağı beklentisi yanlış

Ekonomi

Bakan Yazıcı, bankaların faiz dışı gelirlerine ilişkin, ''31 kalemin tamamen kalkacağı yönünde bir beklenti oluşuyor, bu yanlış. Burada kriterlerimizi ortaya koyuyoruz'' dedi.



İSTANBUL

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Grand Hyatt İstanbul'da düzenlenen, ''Finans Sektöründe Tüketici Hukuku ve Uygulama Alanları Sempozyumu''nun ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Yazıcı, ''Tüketici Kanunu'nda bankalarla bazı konularda anlaşıldığı şeklinde bilgiler geldiğini, Bakanlık olarak hangi konularda geri adım atmaya hazır oldukları''na ilişkin bir soruya şu karşılığı verdi:

''Ben bu yaklaşımı çok doğru bulmuyorum. Geri adım atmak ileriye gitmek değil. Biz doğru olan neyse adalet ölçüsü içerisinde onu düzenlemeye, onu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla bankaların faiz dışı 31 kalem adı altında elde ettikleri gelirler var. 31 kalemin tamamen kalkacağı yönünde bir beklenti, algı oluşuyor, bu yanlış. Biz burada kriterlerimizi ortaya koyuyoruz. Diyoruz ki tacir basiretli olacak, tüketici bilinçli olacak. Bankaları da bir tacir olarak nitelersek yaptıkları hizmetin karşılığını almaları haklarıdır. Hiç kimseye bedelsiz bir hizmet sunumu beklentisi içerisinde olamayız. Aksi takdirde angarya olur, angarya yasak. Ama aldığı ücret hakka, kurallara uygun olması, müşterinin bilmesi lazım, Müşterinin anlamayacağı bir lisanla gizlenmiş bir tarzla müşterinin önüne ilerde fatura edilecek ücret ve ödeme yaklaşımlarının doğru olmadığını düşünüyoruz. Düzenlemeleri de bu çerçevede yapıyoruz.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.