Piramit Haber

2013'te ilk uluslararası anlaşma

Ekonomi

İMKB ile Japan Exchange Group arasındaki Mutabakat Zaptı, Borsa İstanbul'a geçiş döneminde imzalanan ilk anlaşma olarak tarihe geçti...


İSTANBUL

İMKB'den yapılan basın duyurusuna göre, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ile faaliyetlerine Borsa İstanbul olarak devam edecek olan İMKB, dün, Japan Exchange Group ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Mutabakat Zaptı, borsa yatırım fonlarının çifte kotasyonunu kolaylaştırmayı ve iki borsa arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor.

Mutabakat Zaptına göre, taraflar, borsa yatırım fonlarının her iki borsada işlem görecek şekilde kote edilmesi için imkan yaratacak ve ortak konferans ve çalıştaylar düzenlemek suretiyle bu fonların tanıtımını sağlayacak. Her iki borsa, uzun soluklu bir ilişki için çeşitli alanlardaki bilgi ve uzmanlıklarını paylaşacak.

İMKB Başkanı İbrahim Turhan, ''İmzaladığımız Mutabakat Zaptı'nın olumlu ve somut sonuçları çok yakın zamanda görülecek. Söz konusu anlaşma, Borsa İstanbul'a geçiş döneminde bulunduğumuz şu günlerde imzaladığımız ilk anlaşma olarak da tarihe geçmiş oluyor'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.