Piramit Haber

2013'de de en çok yatırım enerji sektörüne

Ekonomi

Bakanı Yıldız, ''2013 yılında da sektörlerin içerisinde en fazla doğrudan yatırım alan sektör, enerji sektörü olacak'' dedi.

KAYSERİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valiliği'nin İl Özel İdaresi'nde düzenlediği protokol bayramlaşma törenine katıldı.

Törenden önce gazetecilere açıklama yapan Yıldız, bayram tatilinden sonra enerji sektöründe, özellikle nükleer enerji santralları ile ilgili gelişme yaşanıp, yaşanmayacağı sorusuna, ''Enerjiyle alakalı inşallah gelişmeler olacak. Mutfak çalışmalarını, hazırlıklarını tamamladığımız ve kasım ayı içerisinde inşallah az çok anlaşmalar dizisine gireceğimiz bir yapıyı kurguladık. Yerli kömür santrallerimizde de aynı şekilde daha aktif halde anlaşmaların yapıldığı dönemi göreceğiz kasım ve aralık aylarında'' yanıtını verdi.

Uluslararası sermayenin, global krize rağmen Türkiye'ye güven duyduğunu vurgulayan Yıldız, ''Bu, ülkemiz adına, siyasi istikrarımız adına, sürdürülebilir istikrarımız adına sevindirici bir gelişmedir. Ben inanıyorum ki, 2013 yılında da sektörlerin içerisinde en fazla doğrudan yatırım alan sektör, enerji sektörü olacak. Çünkü Türkiye büyüyor, o büyüme hızından daha hızlı enerji sektörü büyüyor. Bunu hep beraber inşallah gerçekleştirmiş olacağız.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.