Piramit Haber

2012-İhracatı Teşvik Ödülleri

Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "İhracatın Yıldızları 2012-İhracatı Teşvik Ödülleri" törenine katıldı.

İSTANBUL
Babacan, Dünya Gazetesi ile DHL Express işbirliği ve Akbank'ın ana sponsorluğu ile Vodafone Türkiye'nin iletişim sponsorluğunda bu yıl 11. kez düzenlenen “Yılın İhracatçısı 2012-İhracatı Teşvik Ödülleri" töreninde, Yılın İhracatçısı olan Şişecam Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman'a ödülünü verdi.

Ali Babacan'a da şükran plaketi takdim edilen törene, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, DHL Express Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Markus Reckling ile ihracatçı firmaların yetkilileri katıldı.

Ödüller


Türkiye ekonomisinde ihracat payının artırılmasındaki öncü katkıları ile Şişecam'ın, "İhracatın Yıldızı" ödülünü aldığı yarışmada, ihracatını 2012 takvim yılı içinde nominal olarak bir önceki yıla göre en fazla artıran firmaların değerlendirildiği "İhracat Performans Ödülü"nü Borusan İstiklal Ticaret TAŞ, Birgi Birleşik Giyim İhracatçıları Dış Ticaret AŞ ve TGS Dış Ticaret AŞ aldı.

"Kreatif Ürün" kategorisinde Narin BYS Holding, Proted Protez, Yıldız Soğutma; "Yeni Pazar-Pazar Çeşitliliği" kategorisinde Uğur Soğutma, Bilim İlaç, Hazal Bisküvi; "e-İhracat" kategorisinde Antalya Keklik Üretim Çiftliği; "Dış Sermayeli İhracat" kategorisinde Grammer Türkiye; "Hizmet İhracatı" kategorisinde Atalan Makine; "İnovasyon Şampiyonu Ödülü" kategorisinde Kentkart; "Markalı İhracat Ödülü" kategorisinde Ode Yalıtım; "Ticaret Elçisi Ödülü" kategorisinde ise Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Aleksandar Medjedovic ödül almaya hak kazandı.

Yarışmanın "Özel Ödüller" kategorisinde ise Türkiye'nin tanıtılmasına kayda değer katkıları dolayısıyla Global Agency ve Calinos Group'a, Türkiye'nin otantik değerlerini yükselten ihracatıyla Mest-i Hayal Ney Yapım Merkezi ve örnek kamu ihracatı ile de TÜVASAŞ'a ödül verildi.

DHL Express Türkiye, Üretici-İhracatçı Şirketler bazında kazananların birincilerine 1.500 dolar, ikincilerine 1.000 dolar, üçüncülerine ise 500 dolar değerinde yurt dışına ücretsiz gönderi imkanı sağlayacak ve Proaktif Dağıtım Bilgisi Hizmetini de 3 ay süreyle ücretsiz olarak sunacak.

Akbank ödüle değer bulunan firma, kurum ve kuruluşların 1 yıl boyunca yapacakları ihracat işlemlerinden ücret almayacak. Ödül sahibi firmalar Vodafone Türkiye'nin İş Ortağım Dış Ticaret Destek Paketi'nden 12 ay ücretsiz faydalanabilecek. Dünya Gazetesi de tüm kazananlara 1 yıllık ücretsiz abonelik hakkı verecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.