Piramit Haber

Müziğin birleştirici gücünü anımsamak adına beş film...

Eğlence

Bu beş film hayatınıza olan bakış açınızı değiştirebilir!

Alive Inside (2014)
Michael Rossato-Bennett’in yönettiği belgesel kâr amacı gütmeyen kuruluş Music & Memory’nin kurucusu Dan Cohen bozuk sağlık sistemine karşı müziğin hafıza kaybıyla savaşmada ve Alzheimer hastalarında benliği yeniden oluşturmaya yardım etmede etkilerini anlatıyor.

The Music Never Stopped (2011)

Whiplash’teki rolüyle Oscar Ödülü’nü kazanan J.K. Simmons’ın başrolde yer aldığı filmde, bir babanın beyin tümörü olan ve bu nedenle yeni anılar üretemeyen oğluyla müzik sayesinde tekrar iletişim kurması ve bağlarını güçlendirmesi anlatılıyor.

The Lady in Number 6: Music Saved My Life (2013)

Oscar ödüllü kısa belgesel, 110 yaşında hayata veda ettiğinde dünyanın en yaşlı Holocaust mağduru olarak tanınan piyanist Alice Herz-Sommer’ın hayatını hem toplama kampı sırasında hem de sonrasında müziğin nasıl kurtardığını anlatıyor.

August Rush (2007)

Oscar adayı film, küçük bir çocuğun, yaptığı müzik aracıyla hiç görmediği anne ve babasını arayışını konu ediniyor. August Rush müziğin sözlerden daha kolay bir iletişim aracına dönüşebildiğini anlatıyor.

Begin Again (2013)


Keira Knightley, Mark Ruffalo ve Adam Levine’in başrolde oynadığı müzikal komedi-drama filmi müziğin sadece popülerlik veya parayla ilgili olmadığını, ayrıca müzikle uğraşmanın ve müzik yapmanın insan ilişkileri kurma ve aile ilişkilerini iyileştirmedeki yerini anlatıyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.