Piramit Haber

Cevabına çok şaşıracaksınız!

Eğlence

İşte en çok merak edilen konulardan biri olan Çinlilerin gözleri neden çekiktir sorusunun cevabı.

Aslında çekik göz sadece Çinlilerde değil Japonlarda, Korelilerde, Moğollarda hatta eskimolarda bile görünen bir özelliktir. Hatta aslında çekik göz diye bir şey yoktur bu tamamen bizim yaşadığımız bir göz yanılmasıdır. Dünyadaki bütün insanların göz yapıları aynıdır.

Peki neden onların gözleri farklı ?

Normal diye tanımladığımız göz ile onların gözü arasındaki fark göz kapaklarının şişkiliğidir. Göz kapakları şişkin olduğu için de gözün bir kısmını kapatır ve sanki gözler çekikmiş gibi bir hava yaratır. Peki bu durum neden kaynaklanıyor?

Çinlilerin gözleri neden çekiktir ?

Bu konuda yüzde yüz kanıtlanmasa da farklı teoriler var. Teorilere göre , bu insanların gözlerini yoğun olan kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için, bir nevi kar gözlüğü gibi gelişmiştir.

Her ne kadar yukarıda belirtilen bölgelerin bazılarında kar hiç yağmıyorsa bile bilim insanları bugün çekik gözlü diye nitelendirdiğimiz insanların atalarının son buzul çağında Sibirya'dan, yani Asya'nın kar ve buzla kaplı en soğuk bölgesinden güneye, bugün yaşadıkları yerlere göç ettiklerine inanıyorlar.

Ayrıca şişkin göz kapakları diğer tip göz kapaklarına göre daha yağlı olduğundan, daha sarkık durur ve bu oluşum gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur. Aslında bu duruma çekik gözlü yerine düşük gözlü demek daha doğru.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.