Piramit Haber

YÖK Başkanı'ndan AÖF öğrencilerine müjde

Eğitim

Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Gökhan Çetinsaya, twitter hesabında yaptığı açıklamayla tek dersi kalmış mezun Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerine bütünleme sınavı yapılacağı müjdesini verdi.

Bütünleme sınav hakkı kaldırılan Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerine bütünleme müjdesi verildi. Bütünleme hakkı ellerinden alındığı için AÖF yönetimini topa tutan AÖF öğrencilerinin beklediği açıklama YÖK'ten geldi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Gökhan Çetinsaya, twitter hesabında yaptığı açıklamayla tek dersi kalmış mezun Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerine bütünleme sınavı yapılacağı müjdesini verdi. 
Çetinsaya, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili AÖF öğrencileri, mezun durumdaki öğrenciler için tek ders sınavı 28 Temmuz'da 11 merkezde yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
AÖF'LİLER TWİTTER'DA ÖRGÜTLENDİ
AÖF Açıköğretim fakültesi öğrencileri bütünleme hakkı için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da ayağa kalktılar.
Bütünleme hakkı kaldırılan AÖF Açıköğretim öğrencileri haklarını aramak ve bütünleme sınavı hakkının yeniden verilmesi için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da organize oldu. AÖF yönetimi tarafından kaldırılan bütünleme sınavları AÖF öğrencilerini mağdur etmeye devam ediyor.
YÖK tarafından bütün üniversitelerde yapılması yasal zorunluluk haline getirilen bütünleme sınavları sadece AÖF'de yok. Bütünleme haklarını geri isteyen AÖF Açıköğretim öğrencileri 'AÖF BÜTÜNLEME SINAVI YARDIM KAMPANYASI' başlattı.
AÖF öğrencileri basın yayın kuruluşlarına mail göndererek ve sosyal paylaşım sitelerinde çağrıda bulunarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Birçok ilde imza kampanyası başlatan AÖF'liler YÖK'ü de dilekçe ve mail yağmuruna tuttular.
AÖF'liler sosyal paylaşım sitesi Twitter'da ise #ButHakkimiziGeriVerAOF hastag'i ile organize oldular.
İşte AÖF'lilerin gönderdikleri o mail: 
"Merhaba,
YÖK tarafından bütün üniversitelerde yapılması yasal zorunluluk haline getirilen bütünleme sadece AÖF tarafından keyfi olarak kaldırılan bütünleme sınavı yapılmıyor. Bu sene yeni kredili sisteme geçildi. Ders kitapları değişti ve çok geç basıldı. Eksik basıldı. Sınavlar bitti ama hala kitap alamayan arkadaşlarımız var. Sınavlar çok ağır ve zor. Bütün bunlara rağmen istediğimiz tek şey hakkımız olan bütünleme sınavının geri verilmesi. Her üniversiteye verilen bütünleme sınavı hakkımızı geri istiyoruz. İmza kampanyaları yapıyoruz. YÖK'e mail ve dilekçe gönderiyoruz. Twitter'da #ButHakkimiziGeriVerAOF protestosu yapıyoruz. Bizler gündüzleri iş yerinde çalışıp, gece evde ders çalışan insanlarız. Lütfen bize yardım edin.
Bugün Haber
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.