Piramit Haber

TÜBİTAK YÖK'e kamp kurdu

Eğitim

YÖK Başkanı Çetinsaya, ''Siber saldırı sonrası TÜBİTAK başta olmak üzere bütün ilgili kuruluşların uzmanları burada kamp kurmuş durumdalar, çalışıyorlar" dedi..


ANKARA - Yıldız Aktaş - Sarp Özer

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Redhack'in YÖK'e yönelik siber saldırısından sonra yaşananlara ilişkin, "Bu belgeler bir kere yasa dışı yollarla ele geçirildi. Onun üzerine bir spekülasyon başladı sanki gizlenmiş belgeler, üstü örtülmüş şeyler veya bilinmeyen şeyler ortaya çıkmış gibi'' dedi.

Belgelerin ''üstü örtülmüş veya saklanmış belgeler olmadığını'' belirten Çetinsaya, ''Vazifemiz gereği bize gelen her türlü ihbarı, soruşturma isteğini, bunları titizlikle, hiçbir ayrım yapmadan inceleme ve soruşturma süreçlerine sokuyoruz. Buradan kalkarak da 'üniversiteler yolsuzluk' içinde demenin bence bir anlamı yok'' şeklinde konuştu.

Çetinsaya, olayın ardından alınan tedbirlere ilişkin de ''TÜBİTAK başta olmak üzere bütün ilgili kuruluşların uzmanları burada kamp kurmuş durumdalar, çalışıyorlar. Hem olayı analiz ediyorlar hem mevcut sistemin üzerinde çalışıyorlar hem de bundan sonra böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli bütün önlemler üzerinde çalışıyorlar'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.