Piramit Haber

Suriyeli çocukların karne heyecanı

Eğitim

Gaziantep’te eğitim hayatlarını sürdüren Suriyeli öğrenciler, karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler, karnelerini almanın sevincini yaşadı. Sınıflarını balon ile süsleyen öğrenciler; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol ve öğretmenlerinin elinden karnelerini aldı.

Suriyeli Haila Alyusuf, Türkiye’de olduğu için çok mutlu olduğu ve bugün karne sevinci yaşadığını belirterek, “Suriye Halepliyim. Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası Gaziantep’e geldik. Bize Gaziantep’te okul yaptılar. Buradan bize bu okulu yapanlara teşekkür ederim. Bugün karnemi alacağım için çok mutluyum” dedi.

Suriyeli Faiz Hacnaif, Suriye’deki savaş sonrası Gaziantep’e geldiklerini ve karne aldığından dolayı mutlu olduğunu kaydederek, “Karne aldığım için sevinçliyim. Türkiye’ye ve Gaziantep’te bize bu imkanı sunanlara teşekkür ederim. Bugün onlar sayesinde karne alacağım” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) Genel Koordinatörü Ramazan Dündar ise Suriye eğitim ve öğretim müfredatına göre eğitim verdiklerini ifade ederek, “Suriye de yaşanan savaştan dolayı 2011’den bu yana Gaziantep’e göç eden Suriyeli misafirler adına Büyükşehir Belediyesi olarak biz iki okul açtık. Bu okullarımızda Suriye eğitim müfredatı uygulanmaktadır. Toplamda bin 300 öğrencimiz var. Birinci sınıf ve 8. sınıfa kadar burada Suriyeli öğrencilere eğitim veriyoruz. Bunla birlikte 400 yetişkine Türkçe dersi vermekteyiz. Türkiye de bugün 24 Ocak karne sevinci yaşanıyor. Eğitim öğretim itibari ile biz bu çocuklarımıza bin 300 öğrenciye karne sevinci yaşatmaya çalıştık. Okullarımızda çocuklarımızı savaş ortamından uzaklaştırma adına sanatsal faaliyette de eğitim vermekteyiz” açıklamasını yaptı.

FATİH SEBZECİ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.