Piramit Haber

SBS sonuçları yanlış açıklandı!...

Eğitim

SBS'de sıralama değişecek

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl son kez yaptığı SBS, Almanca ve Fransızca'daki yanlış puanlama skandalıyla son buldu. VATAN'ın edindiği bilgiye göre İstanbul ve İzmir'de 500'ü aşkın adayın puanı yanlış hesaplandı. MEB, Almanca ve Fransızca'dan sınava giren öğrencilerin kağıtlarını yeniden incelemeye almak zorunda kaldı. düzeltilen puanlama ve sıralama listesi bugün ya da yarın yeniden yayınlanacak.
Son SBS dün gece yarısı açıklanırken sınav skandalla son buldu. Fransızca ve Almanca'dan çocukları sınava giren aileler, soruların yanlış cevap anahtarıyla değerlendirildiğini ileri sürerek gece yarısından itibaren MEB'e başvurmaya başladı. Aileler MEB'e "Anadili Almanca ancak 17 sorudan 12'si yanlış görünüyor", "sınav soınra yanlışı yoktu şimdi 9 yanlış görünüyor" şikayetlerinde bulundu.

500 ÖĞRENCİDE HATA...
SBS sonuçlarının açıklanmasından sonra Almanca, Fransızca ve İngilizce sorularının hesaplanmalarında bir yanlışlık olduğu şikayetleri üzerine Bakanlık inceleme başlattı. Almanca ve Fransızca'dan sınava giren öğrencilerin kağıtları yeniden incelemeye alınırken, tek tek cevap kağıtları ve kitapçıklar da incelendi ve hata tespit edildi. VATAN'ın edindiği bilgiye göre yaklaşık 500 öğrencinin puanı yanlış hesaplandı. Almanca ve Fransızca çözen öğrencilerin kağıtları "İngilizce çözmüş gibi" değerlendirilip ingilizce cevap anahtarıyla okununca puanları da yanlış hesaplandı. Yabancı dilde var olan 17 sorudan tamamını doğru yapmayı bekleyen çok sayıda öğrenci adeta şok yaşadı. Öğrencilerin tamamına yakınının İstanbul ve İzmir'deki okullardan olduğu da öğrenildi.

SIRALAMA DEĞİŞECEK
Bakanlık dün gece yarısı sıralama da yayınlarken yeniden puanlama ile 500 öğrencinin sıralamasının değişeceği ancak bu öğrencilerin 1 milyona yakın adayın girdiği sınavda orta sıralamayı değiştireceği de ifade edildi. Bakanlık yetkilileri ilk 100'deki sıralamanın değişmeyeceğini ileri sürdü. 

MEB'DEN AÇIKLAMA GELDİ: ÖZÜR DİLİYORUZ 

12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan Seviye Belirleme Sınavı sonuçları ile ilgili olarak yapılan inceleme neticesinde sınavda Almanca ve Fransızca testlerini yanıtlayan 718 adayın puanlarının hesaplanmasında, farklı bir cevap anahtarı ile değerlendirmekten kaynaklanan yanlışlık olduğu görülmüştür.

12 Temmuz gecesi saat 00.00 itibariyle ilan edilen sonuçlardaki yanlışlık fark edilir edilmez sınav sonuçlarında hata olan bu öğrencilerimizin sınav kâğıtları doğru cevap anahtarı ile birkaç saat içinde yeniden değerlendirilerek hesaplanmıştır. Yeniden hesaplanan bu sonuçlar 12 Temmuz 2013 günü saat 17.00 itibariyle yayınlanmıştır. Bu vesile ile herhangi bir adayın mağduriyet yaşamaması için gerekli bütün tedbirler alınmıştır. Yeni sonuçlar neticesinde hiçbir öğrencimizin herhangi bir mağduriyeti söz konusu değildir.
Yapılan bu yanlışlık nedeniyle bütün öğrenci, veli ve ilgili herkesten Bakanlık olarak özür dileriz. 

Konu ile ilgili olarak her ne gerekçeyle olursa olsun ihmali ya da kusuru bulunan bütün yetkililer hakkında gerekli inceleme ve araştırma başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

VATAN

Yorumlar (1)

ilayda 11 Yıl Önce

sadece ing.demi matematık ve dıger derslerde o sekıldesye bnm ole olduguna emınım

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.