Piramit Haber

Öğretmen Karneye öyle bir şey yazdı ki?

Eğitim

Mardin’in Midyat İlçesi’ndeki Midyat Anadolu Lisesi 9′uncu sınıf öğrencisi B.T.A.’nın karnesindeki, ‘Düşünceler’ bölümünde, sınıf öğretmeni M.H.’nin, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah ıslah etsin” görüşüne ağabeyi Rıdvan A. tepki gösterdi.

 Midyat Anadolu Lisesi 9′uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki B.T.A.’nın ağabeyi Rıdvan A., M.H. adlı sınıf öğretmenin, karnedeki yorumuyla kardeşini rencide ettiğini öne sürdü. Derslerindeki zayıf notları nedeniyle sınıfta kalan B.T.A.’nın ağabeyi Rıdvan A., “Biz çocuğumuzu ıslah evine mi göndermişiz yoksa Milli Eğitim’in, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir okuluna mı? Karıştırmış durumdayım şu an. Bir camide ‘Allah ıslah etsin’, bir ıslah evinde belki, ‘ıslah etsin’ olabilir. Ama biz çocuğumuzu eğer Allah’ın ıslahına bırakacaksak, onlara emanet etmemizin bir anlamı yoktur. İnanan insanlarız. Allah’ın ıslahı o, biz ve Allah’ın arasındadır. Eder veya etmez” dedi.
Kardeşinin başarılı bir öğrenciyken, artık okuldan nefret eden, dersten soğuyan, ders çalışmak istemeyen bir öğrenci haline getirdiğini ileri süren Rıdvan A., haklarını hukuki yoldan arayacaklarını söyledi. Rıdvan A, “Kendi eğitimlerini ilk önce becerebilsinler. Kendi dersi ile ilgili, fizik dersine de giriyormuş ve çocuğun bu dersi maalesef ki 1. Bununla ilgili bir gün olsun, ne öğrenci velisi olarak bana, ne de hiç kimseye bu konuda hiçbir iletişim kurulmamıştır. Sınıfın ortasında öğrenciyi rencide edip, okuldan soğutuyor diye konuştu.

Karnesinde bu değerlendirmeyi gördüğünde çok üzüldüğünü belirten B.T.A., çok üzüldüğünü arkadaşları arasında komik duruma düştüğünü ifade ederek, “Karnemde ‘Allah ıslah etsin’ sözlerini öğretmenden duymak hakikaten çok üzücü bir duygu. Şu ana kadar hiçbir öğretmenimden böyle kötü bir şey duymamıştım. Öğretmen babam gibidir. Böyle bir şey duymak hakikaten üzücüdür. Yani dövse daha iyiydi” dedi.
İşte Karneye 'Allah ıslah etsin yazan' hocanın açıklamaları...Tıklayın>>>


İşte o Karne:

Yorumlar (28)

Deniz 11 Yıl Önce

egitim ogretim donemi boyunca bir kez olsun okula ugramayan veliler nedense boyle durumlarda hemen atilima geciyor ne yapsaydi yani plaket mi verseydi

mehmet 11 Yıl Önce

sınıfta kalmış zaten. kim bilir nasıl bir öğrenci. alah ıslat etsin.

hasan basan 11 Yıl Önce

hoca doğru söylemiş. okumayacaksa verin çıraklık eğitime meslek sahibi olsun. bari başarılı öğrencilerin motivesini bozmasın. tebrikler hocam.

MFO 11 Yıl Önce

bu bizim okulda yaa öldüm gülmekten çalışkandı sanki bu cocuk ya :d

mehmet z 11 Yıl Önce

gerizekalı gibi yorum yapmayın allah herkezi ıslah etsin her okulda 100'lerce öğrenci var okumayan. saçmalamayın yani

be real 11 Yıl Önce

her sınıfta kalanı hor göremezsiniz. hatirlatirim einsteinde okuldan atilmişti.

ulaş k 11 Yıl Önce

ne biçim öğretmen la bu öğretmen dediğin başarısız öğrenciyi başarılı yapmaya çalışır bu daha beter yapmış ama ayrıca bir öğrencinin başarısının seviyesi öğretmenin seviyesini gösterir bu öğrenci başarısızsa bu öğretmenin suçu.

atam osmanlı 11 Yıl Önce

bir öğretmen durduk yere yazmaz araştırmak gerek ön yargılı olmamak lazım

kade yukava 11 Yıl Önce

siz öğretmenlerin ne çektiğini biliyor musunuz gidin bir sınıfa anlarsınız bazı çocuklara hiç bir şekilde yaklaşılamıyor hiç bir dilden anlamıyorlar

öğretmen adayı 11 Yıl Önce

zaten bır ogretmen oraya daha cok dıkkat etmelısın veya gayret gostermelısın yazsa yeter hatta aılesınede acıklayabılır durumu.karne gunu butun cocuklar heyecanla o karneyı beklerken yazdıgı seye bak allah asıl onu ıslah etsın ıste bız boyle nesıllerın elınde yetısıyoruz gayret ve caba yok ancak hakaret var :)

Syko Princes 11 Yıl Önce

her ne olursa olsun onu yazmaması lazımdı

ss ss 11 Yıl Önce

bende orda okuyorum hoca normal deill !

senel 11 Yıl Önce

öğretmenleri de eğitmek gerek terbiyesiz saygısız insan gün gelir bu egosunu tatmin eden öğretmen bu çocuğa muhtaç olur inşallah

işsizmühendis 11 Yıl Önce

kim bilir ne yaptı ki öğretmen de böyle bir şey yazdı.durduk yere hele de bir memur neden mesleğini tehlikeye atsın sırf laf sokmak için..

ibrahim 11 Yıl Önce

valla hepimiz öğrenci olduk, hak etmese inan bir öğretmende onu yazmaz. "başarılı bir öğrenci iken okuldan soğudu nasıl düzmece bir laf" doğru demiş insanın yapamadığını bir allah yapar.

Emrullah kurak 11 Yıl Önce

öğretmenlik kutsal bir meslek 'di' yazık o öğretmene

sevcan korkmaz 11 Yıl Önce

yazılanda kötü bir şey yok, ben başedemedim. allaha havale ediyorum gibi bir şey, hepimiz kendi kendimize bile söyleriz. öğretmen sölemiş çokmu... hepimize böyle öğretmeler lazım...

uğur kömürcü 11 Yıl Önce

ulan akşam akşam gülme krizine girdim bu nedir arkadaş yaaa .d.d.d.

EYÜPPP 11 Yıl Önce

resmen kafa geçmi̇ş öğrenci̇yle

htc0016 11 Yıl Önce

ne var şimdi bunda bukadar abratılıcak ya? sanırsın öğretmen karnede ana avrat küfretmiş...

geçiyordum ugradım 11 Yıl Önce

allah herkesi ıslah etsin kotu bısı degılkı adam dua etmiş tabıkıde allah tan baskası ınsanları duzeltemez.

ss 11 Yıl Önce

bu öğretmeni allah ıslah etmiş olsa idi bunu yazmazdı.

sorun yoq 11 Yıl Önce

öğretmen bildiğin dalga geçmiş yha .s.s.s.

geçti gitti 11 Yıl Önce

karnedeki çok normal olan allah islah etsin sözü çok rendice edici olurken öğrencinin kendi sözündeki gibi dövseydi hiçmi rencide olmayacaktı.insallah ne yapacağını şaşırdı artık.çocuğu sınıfta kalmış üstünü nasıl örterim diye uğraşsın dursun bakalım....

allahım hepimizi ıslah et 11 Yıl Önce

yahu ne hallere kaldık allah ismi geçmesi esip gürlemenize yetiyo önce al çocuğunu da olum neden böle konuş derslerini düzelt ilerde oğlum neden adam olmadı diye ağlarken aklına gelsin yaptıkların adam diyelim ki kötü öğretmen bunu yazdiği notu allahin isminin olduğu notu ileri sürerek mi ispat ediyosunuz. allah hepinizi islah etsin.

furkan 11 Yıl Önce

adam dua etmis ne var bunda

Meryem Öğretmen 11 Yıl Önce

öğretmen arkadaşım son derece haklı. derslerine son derece ilgisiz olan biri için bundan daha güzel bir latife kullanılamazdı...

Meryem Öğretmen 11 Yıl Önce

öğretmenlik son derece kutsal bir meslek ve öğretmen arkadaşimi da hakli buluyorum. öğretmeni suçlayacağiniza öğrencinin durumunu göz önünde bulundurun!

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.