Piramit Haber

O konuya son noktayı koydu!

Eğitim

Yardımcı kitap konusunda gazetemize özel açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Öğrenciler derslerine dağıttığımız kitaplarla hazırlanabilirler. Veliler bu konuda duyarlı olsun" dedi ve ekledi:

 Milli Eğitim Bakam Nabi Avcı, öğrencilerin yardımcı kitaplara ihtiyaç duymadan ücretsiz dağıtılan ders kitaplarıyla derslerine hazırlanabileceklerini söyledi.

Bakan Avcı, manşetten duyurduğumuz "Yardıma kitap vurgunu" haberine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yardımcı ders kitapları konusunda uzun bir süredir velilerden ciddi manada şikâyetler aldıklarım söyleyen Bakan Avcı, "Yardımcı kitaplara ihtiyaç duyulması dağıtılmakta olan ders kitaplarının yetersizliğinden ziyade bu alanda oluşmuş olan bir piyasadan kaynaklanmaktadır.

Biz şimdi öğretmenlerimiz ve ilgili bilim adamlarımızla ders kitaplarımızın yeterliliği konusunda gerekli anket-soruşturma çalışmalarım da yapıyoruz. Ama öğrencileri ve velileri ağır külfet altına sokacak çok haklı ve zorunlu bir yardımcı kitap ihtiyacı yok. Velilerimiz bu tür psikolojik baskılar karşısında lütfen duyarlı olsunlar" dedi.

Öğrencilerin mevcut ders kitaplarıyla pekala derslerine hazırlanabileceklerini ifade eden Avcı, öğretmenleri yardıma kitap aldırmamaları konusunda Bakanlık olarak genelgeyle uyardıklarım hatırlattı.

Gazetemize konuyu gündeme getirdiğimiz için teşekkür eden Bakan Avcı, "Gazetenize bu konu ile ilgili kamuoyu duyarlılığım yansıttığınız için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.