Piramit Haber

MEB’den öğrencileri üzecek karar geldi!

Eğitim

Sömestr tatilinin ne zaman başlayacağı öğrenciler tarafından her gün araştırılmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan iş takvimine göre okulların 15 tatili ne zaman başlayacağı çok önceden belli olmuştu. Fakat geçtiğimiz günler tüm ülke genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle tüm yollar kar nedeniyle kapanmıştı. Valilik'te bunun üzerine öğrencilerin mağdur olmaması için 3 günlük bir kar tatili açıklaması yapmıştı. Kar tatilinin sona ermesiyle MEB tarafından kar tatili telafi programı yapılacağı açıklandı. Öğrenciler bu habere üzülseler de telafi programının ne zaman olacağını merak ettiler. Peki, Kar tatili telafi programı ne zaman yapılacak? 15 tatil ne zaman başlayacak?

15 tatil ne zaman başlayacak soruları milyonlarca öğrencinin ilgisini çekmeye devam ediyor. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının yarıyıl tatiline artık çok az bir zaman kala milyonlarca öğrenci artık bir an önce sömestr tatilini bekliyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler, 15 tatilin (Sömestr) ne zaman başlayacağını sorgulamış, soru işaretlerine resmi bir yanıt almak için MEB'in resmi sayfasını ziyaret etmeye başlamıştı. Ülke genelinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 3 gün boyunca tatil edilmişti. Bunun üzerine sınav ve ders takviminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle MEB tarafından telafi dersleri yapılacağı açıklandı. Peki, 15 tatil ne zaman başlayacak? Sömestr tatili bu yıl 30 gün mü olacak?

Kar Tatili telafi programı için resmi açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde kar nedeniyle eğitime verilen arada programının aksamaması için harekete geçti. Haberin yayılması üzerine! gündem geldi. İşte, MEB'in kar Tatili telafi programına yönelik açıklaması! 

Habertürk'te yer alan habere göre, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün illere gönderdiği yazıda, eğitime ara verilen okullarda telafilerin yapılması gerektiği belirtildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Eğitim-öğretimin gerçekleştirilemediği eğitim kurumlarımız ile yurtdışından gelen, milli sporcu olan, hastalık gibi sebeplerle derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerin yapılamayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecek.

Hafta içi ders saatleri dışında hafta sonları ya da yarıyıl tatilinde telafi eğitimi gerçekleştirilecektir...”

Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler,15 Tatili'in (Sömestr) ne zaman başlayacağını sorgulamış, soru işaretlerine resmi bir yanıt almak için MEB'in resmi sayfasını ziyaret etmeye başlamıştı. 2016- 2017 Eğitim - Öğretim iş takviminde bu yılın tatil günlerine ilişkin bilgiler yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş takvimine göre; 

"2016-2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül 2016´da başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Hazırlanan 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.

2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.