Piramit Haber

Kimsenin haddi değil

Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, ''Yunus Emre'ye sansür koymak kimsenin haddi değil'' dedi.


ANKARA 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen ''Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri İnceleme ve Değerlendirme Sürecinin Yeniden Tasarımı: Panel Değerlendirme Sisteminin Tanıtımı'' bilgilendirme toplantısında, eğitimin yaygınlığı kadar kalitesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Ders kitaplarının ve eğitim araçlarının hazırlanması, hazırlatılması, incelenmesi, inceletilmesi, değerlendirilmesi ve kabulüne ilişkin yeni bir süreç başlattıklarına işaret eden Dinçer, ''Herhangi bir yayınevinin hazırladığı ders kitabıyla bakanlığımızın bir Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ders kitabı aynı süreçlerle ve aynı ölçütlerle incelenecektir'' dedi.

Dinçer, şunları kaydetti:
''Türk ve dünya edebiyatının seçkin örneklerini sansürlemek, yasaklamak gibi bir tutum içine girmemiz asla söz konusu olamaz. Son zamanlarda yazılı ve görsel basında yer alan yanlış, maksatlı ve haksız eleştiriler içeren haberleri esefle karşıladığımızı da buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yunus Emre'ye sansür koymak kimsenin haddi değil. Belki burada eleştirilmesi gereken husus, kitabı yayımlayan yayınevinin şiirin bütünlüğünü korumak konusunda gerekli hassasiyeti göstermemiş olmasıdır. Buradan hareketle TTK'nın bir sansür kurumu gibi çalıştığını iddia etmek, apaçık insafsızlıktır. Aynı şekilde Şeker Portakalı, Fareler ve İnsanlar gibi sayısız kitap soruşturulmak için değil okunmak için varlar.''

Eğitim öğretim programlarının da yeniden tasarlanmasını gerektiğini dile getiren Dinçer, bu konudaki çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.