Piramit Haber

Kampüste prens var

Eğitim

Nijerya'daki Jere şehrinin kralının oğlu Usman, ülkesindeki ilgiden uzakta İzmir'de öğrencilik yaşıyor.

İZMİR - Yüksek öğrenim için İzmir'i seçen Nijerya'daki Jere şehrinin kralı Sa'ad Usman'nın oğlu İbrahim Usman, ülkesinde alışık olduğu ilgiden uzakta, diğer öğrencilerle aynı koşullarda öğrencilik yaşıyor. 
Gediz Üniversitesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi, 20 yaşındaki Prens Usman, eğitim için geldiği İzmir'de, ailesinden uzakta, öğrenci evinde yaşıyor. 

Usman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye 'yi ve İzmir'i, Nijerya'da okuduğu Türk okulunda tanıdığını belirterek, yüksek öğrenim için de İzmir'i seçmesinde Nijerya'daki okulunda yaşadığı sıcak ortamın etkili olduğunu söyledi. Arkadaşlarına babasının kral, kendisinin de prens olduğunu söylemediğini ufade eden Usman, “Burada kendimi tuhaf hissediyorum. Orada çok büyük bir ilgi var aileme ve bana. İzmir'de, Nijerya'daki aşırı ilgi olmadığı için mutluyum. Daha rahat davranabiliyorum. Burada olmaktan mutluyum” dedi. 

BAKANLARIN TERCİHİ DE İZMİR 
Kral Usman'ın yanı sıra, Zambiya Eğitim Bakanı John Phiri ve Etiyopya Ulaştırma Bakanı Ahmed Tura da, çocuklarının eğitimi için İzmir'i seçti. 

Zambiyalı Leonard Phiri İşletme Bölümü'nün, Etiyopyalı Şemsiye Ahmed Tura ise Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Bölümü'nün 1. sınıf öğrencisi. 

Üniversitenin kız öğrenci yurdunda kalan Şemsiye Ahmed Tura, Etiyopya İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Küçükbay aracılığıyla İzmir'i ve okulu tanıdığını ifade ederek, İzmir'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Leonard Phiri de yüksek öğrenim için Türkiye ve Ukrayna arasında seçim yaptığını, İzmir'e geldikten sonra doğru kararı verdiğine olan inancının arttığını belirtti. 

“EXPO ADAYLIĞIMIZDA AVANTAJ” 

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de, üniversitedeki 2 bin 600 civarındaki lisans öğrencisinin 250'den fazlasının yabancı öğrenci olduğunu belirterek, 52 ülkeden gencin eğitim için Gediz Üniversitesi'ni tercih ettiğini söyledi. 

Öğrencilerle beraber ailelerinin de Türkiye'yi ve İzmir'i öğrendiğine dikkati çeken Prof. Dr. Çevik, şöyle konuştu: 

“Türkiye'nin turizm ve ekonomi elçisi haline geliyorlar. İzmir EXPO 2020'ye aday şehir. Bu süreçte öğrencilerimiz ve aileleri Türkiye'ye karşı bu sempatilerini, oy ve kamuoyu konusunda iradelerini ortaya koyacaklardır. Bizim için avantaj. Prens olan Usman ve diğer arkadaşlarımız, ülkeleriyle Türkiye ilişkilerinde, işbirliğinde önemli rol oynayacak.” 
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.