Piramit Haber

Heyecanlı bekleyiş sürüyor!

Eğitim

TEOG sonuçları bugün açıklanıyor mu gözler MEB e-okul'da. TEOG sonuçları bugün açıklanabilir iddiası velileri heyecanlandırdı. TEOG sonuçları 2016 sorgulama ekranı e-okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr adreslerinde.

MEB TEOG sonuçları bugün açıklanabilir iddiası velileri ve öğrencileri heyecanlandırdı. Geçen yıl MEB TEOG sonuçlarını 14 Ocak'ta açıklamıştı. TEOG sonuçları MEB e-okul'dan bugün açıklanabilir. 
TEOG sonuçları sorgu ekranı MEB e-okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr internet adreslerinden her an aktif edilebilir.
Ancak MEB'den TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak kesin tarih bilgisi gelmedi.

MEB TEOG SONUÇLARI İKİ AYRI PUAN 

TEOG’da sonuçların açıklanması için mahkeme sürecini bekleyen MEB, hatalı sorularla ilgili çıkacak her iki karara göre puanları hesapladı. MEB’in mahkemenin vereceği karara göre cuma günü sonuçları açıklaması bekleniyor.

TEOG sonuçları bugün açıklanıyor mu MEB e-okul sorgu ekranı TEOG’da sonuçların açıklanması için mahkeme sürecini bekleyen MEB, hatalı sorularla ilgili çıkacak her iki karara göre puanları hesapladı. MEB’in mahkemenin vereceği karara göre cuma günü sonuçları açıklaması bekleniyor.

25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan ve 1.3 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçlarının 10 Ocak günü açıklanması gerekiyordu. Ancak TEOG’da sorulan 5 soru ile ilgili 7 ayrı iptal davası açılmış ve mahkemeler arasında ilgili evrakların gönderilmesi sorunu nedeniyle süreç tıkanmıştı.

Görevli mahkeme olan Ankara 11. İdare Mahkemesi’ne evrakların önceki gün ulaşması ile süreç tekrar hız kazandı. 22 Ocak tarihinde dağıtımı yapılacak karnelere TEOG sonuçlarının işlenmesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ise mahkemeden çıkacak iptal ve iptalin reddine yönelik kararlara göre farklı puan hesaplamaları yaptı. MEB, mahkemenin vereceği karar göre bu cuma sonuçları açıklayacak. Vatan Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin ise MEB’in mahkeme kararı vermeden sonuçları açıklamasının büyük hata olacağını bildiği için tüm hazırlıklarını ona göre yaptığı ifade etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.