Piramit Haber

Haberler peş peşe geldi!

Eğitim

Türkiye'nin iki köklü üniversitesine FETÖ soruşturması kapsamında operasyon başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı ile İstanbul Üniversitesi'nde görevli 62 öğretim görevlisi hakkında operasyon başlatıldı.
ŞÜPHELİLER ARASINDA PROFESÖRLERDE VAR

Savcı Baygın'ın talimatı ile harekete geçen İstanbul polisi 62 akademisyen hakkında verilen gözaltı kararını uygulamak üzere İstanbul Üniversitesi'ne girdi. Üniversiteye düzenlenen operasyon kapsamında odalarda arama yapıldı ve gözaltı işlemi uygulandı. Şüpheliler arasında profesörlerin de bulunduğu öğrenildi.

GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Konya'daki FETÖ soruşturması kapsamında eski Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de aralarında bulunduğu 84 akademisyen hakkında gözaltı kararı verildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Konya merkezli 17 ilde gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerden 29'u yakalandı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğünün örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik başlattığı soruşturma devam ediyor.

OPERASYON İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Delillendirme ve ifade alma işlemlerinin ardından FETÖ/PDY yapılanmasında aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında yeteri kadar delil elde edilen akademisyenlere yönelik operasyon için harekete geçildi.

FİRARİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ


Konya merkezli 17 ilde gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 84 kişiden 29'u yakalandı. Konya eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.
Hakkında gözaltı kararı verilen eski Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in firari olduğu öğrenildi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.