Piramit Haber

Böyle düzen görülmedi!

Eğitim

KPSS şüphelilerinin enteresan telefon trafikleri ve bağlantıları savcılığın tutuklama istediği yazıda deşifre edildi.

KPSS'deki kopya skandalına yönelik yürütülen soruşturmada, bağlantılı oldukları belirtilen 22 şüpheli için tutuklama talebi geldi... Savcılığın tutuklama için kaleme aldığı sevk yazısında şüpheliler arasındaki enteresan irtibatlar ve telefon trafiği deşifre edildi.

Sevk yazısında, “Yüksek başarı elde eden şüphelilerin aynı dershane, okul ve şirket çalışanı oldukları, aynı zamanda şüphelilerin baldızının, kuzeninin, eşlerinin, iş yeri arkadaşlarının ve iletişim adresleri aynı olanların da yüksek başarı elde ettikleri” kaydedildi.

Sınav döneminde şüpheliler arasında görüşme trafiğinin olduğu ifade edilen savcılık yazısında, “Analiz raporuna göre de bu kişilerin telefon görüşmelerinin zincirleme şekilde soruların sınavdan önce dağıtıldığı Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği genel sekreteri ve soruşturmamızda da örgüt lideri olan Mehmet Hanifi Sözen'e kadar ulaştığı anlaşılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Soruşturmada tespit edilen örgütün, sahip olduğu üye ve araçla suç işlemeye elverişli olduğunu açıklayan savcılık, birçok kurumdan alınan raporlar, müşteki beyanları, bir kısım şüpheli ikrarı, HTS analiziyle, 22 şüphelinin üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli şüphe meydana geldiğini bildirdi.

Yapılan eylem “zincirleme dolandırıcılık' olarak nitelendirilerek, kuvvetli suç ve kaçma şüphesine yönelik olarak şüphelilerin tutuklanmaları talep edildi. Yazıyla, şüpheliler arasındaki telefon trafiğini gösteren grafikler de Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine iletildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.