Piramit Haber

Beklenen haber geldi!

Eğitim

Öğretmenlerin uzun süredir beklediği ek ders zammı geldi.

Torba Kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre ek ders ücretlerine yüzde 100 zam verildi. Mevcut 9.08 lira ile 9.73 lira olarak uygulanan ek ders ücretleri, 18 ile 20 lira arasında değişecek.
TBMM'de kabul edilen torba yasada yer alan maddeye göre Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere ek dersleri yüzde 100 fazlasıyla ödenecek.

"Ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek."
 
ÖĞRETMENLERİN HAFTA SONU KURSLARINA İLGİSİ ARTACAK 
Özellikle büyükşehirler ve ilçe merkezine yakın olan taşralarda yaşanan hafta sonu kurslarında öğretmenlerin geçerli sebeplerden dolayı ilgisi oldukça az kalmış, buradaki öğrenciler öğretmen yetersizliği nedeniyle bu kursdan faydalanma imkanı kısıtlı olarak elde etmişti.

Kursun açıldığı andan itibaren öğrenci ve velilerden büyük ilgi alınmış ancak öğretmenlere bu kurslarda verilen ücretin yetersiz olması nedeniyle ilgisi oldukça az olmuştu. Bu nedenden dolayı hafta sonu kurslarında görevli olacak öğretmenlik ek dersi yaklaşık olarak 18 lira olacak, dolayısıyla öğretmenlerinde bu kurslara ilgisi artacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.