Piramit Haber

Yunanistan'da hükümet seferberlik ilan etti

Dünya

Yunanistan'da, hükümetin kemer sıkma önlemlerini protesto eden liman çalışanlarının 31 Ocak'tan beri süren grevine karşı hükümet "seferberlik" ilan etti..



Yunanistan Ege ve Denizcilik Bakanı Kostis Musurulis, hükümet ile grevciler arasında sürdürülen son görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından, denizcilik sektöründe seferberlik ilan edildiğini açıkladı.

Denizcilerin işbaşı yapmalarını zorunlu kılan yazılı ''seferberlik'' emirlerinin yarın sabahtan itibaren ilgililere teslim edilmeye başlanılacağını belirten Musurulis, hükümetin, denizcilerin taleplerinin karşılanması için elinden geleni yaptığını ancak, Panhellenik Denizcilik Federasyonunun (PNO) tutumu nedeniyle bu konudaki diyaloğun daha fazla sürdürülemeyeceğini belirtti.

Hükümetin bu kararına tepki gösteren PNO Başkanı Andonis Dalakoyorgos ise seferberlik ilanının ülke için tehlikeli bir gelişme oluşturduğunu kaydederek, hükümetin bunun sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Denizcilerin, ''yasal ve haklı mücadelelerini sürdürmekte kararlı olduğunu'' belirten Dalakoyorgos, seferberlik ilanının ''kurusıkı'' bir karar olduğunu ifade etti ve ''hükümetin seferberlik belgelerini yırtarak tarihin zaman dolabına atacağız'' dedi.

Bu arada İşçi Sendikaları Federasyonu (GSEE), deniz sektörü çalışanlarının 6 gündür süren grevine destek amacıyla, başkent Atina'nın da içerisinde yer aldığı Attiki bölgesinde 24 saatlik genel grev kararı aldı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.