Piramit Haber

Yolcu uçağı düştü!

Dünya

Germanwings havayolu şirketine ait bir yolcu uçağı, Fransa'da Güney Alpler üzerinde seyir halindeyken 148 yolcu ve mürettebatıyla birlikte düştü.

Fransa'nın güneyinde bir yolcu uçağı düştü. İngilizce yayın yapan France 24 televizyon kanalı, Airbus A320 tipi yolcu uçağının Fransa'nın güneyindeki dağlık bölgeye düştüğünü duyurdu. Uçağın içinde 148 kişi olduğu bildirildi.
Uçak Barcelona'dan Düsseldorf'a gidiyordu. Uçağın içinde 2 pilot , 4 mürettabat ve 142 yolcu vardı. Fransa Başbakanı Valls kazayı doğruladı.

TÜRK VATANDAŞ VAR MI?
Uçakta en çok İspanyol ve Alman vatandaşlarının olduğunu tahmin ediliyor. Düşen uçakta Türk vatandaşı var mı henüz bu bilgi netleşmedi. 

Uçağın enkazı ülkenin güneyindeki bir köyün yakınlarında bulundu. Uçaktan kurtulan kimsenin olmadığı sanılıyor. Radar kayıtlarına göre uçak hızla irtifa kaybetti ve çakıldı. Uçaktan son çağrı Türkiye saati ile 11.47'de yapıldı. Kara kutudan alınan bilgiler kazanın nasıl olduğunu aydınlatacak.

HOLLANDE: KİMSENİN SAĞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
Hollande kaza ile ilgili açıklama yaptı. 'Kaza bölgesine ulaşmak çok zor, hayatta kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz'dedi. 
Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa'nın güneyinde düştüğü belirtildi.

İspanya'nın Barselona kentinden saat 11.08'de kalkan uçakta 148 yolcu ve mürettebat bulunuyordu. Uçağın enkazı Digne kenti yakınlarında bulundu.

İŞTE UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ BÖLGE

FRANSA BAŞBAKANI AÇIKLADI
Alman havayolu şirketi GermanWings'a ait yolcu uçağının Dinge kenti yakınlarında düştüğünü Fransa Başbakanı Manuel Valls açıkladı. 

GERMANWINGS TÜRKİYE'DE SABİHA GÖKÇEN'E İNİYOR 
Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings Almanya, Köln ve Bonn merkezli düşük-fiyatlı düzenli tarifeler düzenleyen bir havayolu şirketidir. Şirket Avrupa'da 66 uçuş noktasına seferler düzenlemektedir.

Ana üssü Köln Bonn Havalimanı'dır. Şirket 1997 yılında kurulmuştur ve günümüzdeki ismini 2002 yılında almıştır.

DÜŞEN UÇAK 24 YAŞINDA 
Ana üssü Köln Bonn Havalimanı'dır. Şirket 1997 yılında kurulmuştur ve günümüzdeki ismini 2002 yılında almıştır. Düşen Airbus A320 tipi uçağın 24 yaşında olduğu açıklandı. Söz konusu uçağın her gün Almanya'dan İspanya'ya düzenli seferler gerçekleştirdiği de iddialar arasında. 

Türkiye'den de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Almanya'ya uçuşlar yapıyor. 

Barselona'dan kalkan uçağın rotasını gösteriyor. Barselona'dan kalkan uçağın rotasını gösteriyor. 

GERMANWİNGS HAVAYOLU ŞİRKETİNDEN İLK AÇIKLAMA
Germanwings'in Twitter hesabından yapılan kısa bir açıklamada "Olayla ilgili medyada çıkan haberleri gördük. Ancak şu anda iddiaları doğrulayabilecek durumda değiliz. Net bilgilere ulaştığımız anda medyayı bilgilendireceğiz. Gelişmeler için lütfen internet sitemizi takip edin" dendi.

LUFTHANSA'NIN HİSSELERİ DÜŞTÜ 

"GermanWings"ın 148 kişiyle düştüğünün açıklanması sonrası Lufthansa'nın borsadaki hisseleri yüzde 4 değer kaybetti.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.