Piramit Haber

Yazdığı mektup Türk asıllı belediye başkan adayını sıkıntıya soktu

Dünya

Belçika'da Flaman Bölge Milletvekili ve 14 Ekim’de yapılacak mahalli seçimlerde Hıristiyan Demokratlar (CD&V)’in Gent Belediye Başkan Adayı Veli Yüksel, Flaman medyası tarafından son günlerde haber bombardımanına tutuldu. Medyanın aşırı...

Belçika'da Flaman Bölge Milletvekili ve 14 Ekim’de yapılacak mahalli seçimlerde Hıristiyan Demokratlar (CD&V)’in Gent Belediye Başkan Adayı Veli Yüksel, Flaman medyası tarafından son günlerde haber bombardımanına tutuldu. Medyanın aşırı ilgisinin sebebin altında Yüksel’in bir yıldan fazla süre önce bir sulh hakimine yazmış olduğu mektup. Mektubun mahalli seçimlere günler kala medyaya servis edilmesi dikkat çekti.

Söz konusu mektupta Veli Yüksel, bir yargıca boşanma süreci yaşayan ve çocuğunun velayeti konusunda sıkıntı yaşayan bir vatandaşın durumunu izah ediyor. Vatandaş, bundan bir yıl önce Milletvekili Veli Yüksel’e başvurarak eşinin kendisine çocuğunu yasal hakkı olmasına rağmen göstermediğinden şikayetçi oldu. Çaresizlik içinde son kapı olarak milletvekilinden görüş isteyen şahıs boşanma sürecinde kendisini yeterince ifade edemediğini kaydetti. Veli Yüksel’den dosyaya bakan hakime sadece hikayenin kendisine bakan yönünü anlatmasını istedi. Yüksel, vatandaşın talebini geri çevirmedi ve şahsın ifadelerini içeren bir mektup kaleme aldı. İşte bu mektuptan ötürü bugün Flaman Bölge Milletvekili Veli Yüksel'in, erkler ayırımına riayet etmediği iddia ediliyor.

Veli Yüksel, maksadını aşan bir eylemde bulunduğunu itiraf ederek, ‘‘Söz konusu mektup sadece bir babanın ifadelerinin kağıda dökülmesinden öte bir şey değil. Vatandaşımıza yardımcı olmanın ötesinde bir niyetim asla olmamıştır. Fakat maalesef mektubu ben yargıca gönderdim ve bunun ne manaya çekilebileceğini hesaplayamadım. Bu davranışımla yargıyı etkilemeye çalıştığım algısını uyandırdıysam taraflardan özür diliyorum. Ben şahsen demokrasilerde güçler ayrımının sonuna kadar işletilmesinin temel bir kural olduğuna inanıyor ve bu bilince sahibim.’’ şeklinde konuştu.

Öte yandan Veli Yüksel ‘‘Tüm bunlarla beraber söz konusu mektubun Betpapel seçimlere günler kala ortaya çıkmasını çok manidar buluyorum. Dost, düşman herkeste bu kanaat var. Bir yıl önceki bir mektubun seçimlerden on gün önce ortaya çıkmasını apaçık seçim sürecinde şahsımı zedelemeye yönelik bir girişim olarak değerlendiriyorum.’’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.