Piramit Haber

''Yavru vatan'' Suriyelileri unutmadı

Dünya

''Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' küresel yardım kampanyasına, KKTC'den Din İşleri Başkanlığı da desteğini açıkladı.

LEFKOŞA

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, çok önemli etkinlik için bir araya geldiklerini ifade ederek, Suriye'de bir insanlık dramının yaşandığını vurguladı.

Kıbrıs Türkünün Suriye'de yaşanan dramı anlayabilmek için fazlasıyla tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Atalay, ''Biz Müslüman olarak temel vazifemizin hangi dinden hangi mezhepten, hangi ırktan, hangi bölgeden olduğuna bakmaksızın ihtiyaca koşmak, ihtiyacı gidermek olduğuna inanıyoruz'' diye konuştu. 

Dinimizin sıkıntıda olan bir insana yardımı emrettiğini hatırlatan Atalay, İslam'ın Müslüman'ın özellikle de Müslümana yardımı konusunda çok açık emirleri olduğunu söyledi.
Suriye'nin Kıbrıs'ın hemen yanı başında olduğuna dikkati çeken Atalay, Kıbrıs ile Suriye arasındaki ilişkilerin tarihten beri devam ettiğini söyledi. Hem Kıbrıs Türk Halkını hem tüm İslam dünyasını, savaşta tarafının kim olduğuna bakmaksızın ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunması çağrısında bulunan Atalay, bir aylık maaşını Suriye için bağışta bulunacağını kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.