Piramit Haber

Yardımlar ''çığ'' gibi büyüyor

Dünya

''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında yardımlar devam ederken, AB de Suriyelilere 100 milyon avro yardımda bulunacağını açıkladı



BRÜKSEL 

İnsani yardımlardan sorumlu AB Komiseri Kristalina Georgieva, bu yıl içinde serbest bırakılacak 100 milyon avronun sığınmacılar ve yerlerinden edilenler dahil 4 milyon Suriyeliye yardımların ulaştırılmasında kullanılacağını bildirdi.

Georgieva, düzenlediği basın toplantısında "Suriye içindeki halk soğukta, aç ve korku içinde. Sınırları geçmeyi başaranların ise genelde üzerlerindeki elbiselerden başka varlığı bulunmuyor. Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak, Suriye'den kaçan sığınmacılara gösterdikleri cömertlik nedeniyle övgüyü hak ediyor. Fakat sığınmacı akını gittikçe artıyor ve bu ülkeler de desteğe ihtiyaç duyuyor" dedi.

Suriyeli sığınmacılar için bugüne dek 500 milyon dolar harcayan Türkiye, bunun yaklaşık 33,5 milyon dolarını BM ve uluslararası donörler eliyle finanse edebildi. Mali imkanları daha kısıtlı olan Ürdün ve Lübnan'da ise Suriyeli sığınmacılar çok daha zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Gözler Kuveyt konferansında

BM, acil yardıma ihtiyaç duyan 4 milyon Suriyeli için Kuveyt'teki konferansta 1,5 milyar doların toplanmasını umuyor.

Kilis'ten Suriyelilere gıda yardımı

Türkiye'de ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasına yardımlar hız kesmeden sürüyor.
İstanbul-Kilis Vakfı'nca kampanya kapsamında toplanan 100 ton un ve gıda malzemesi, Kilis'te ve sınırın karşısında yaşayan Suriyelilere dağıtılacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.